Jis pabrėžė, kad artimiausiu metu bus paviešinti tai patvirtinantys įrodymai.

„Ukrainiečių pusėje kovoja NATO snaiperiai [...]. Kol kas tarp sulaikytųjų užsieniečių nėra, tačiau mes tiksliai žinome, kad pasienio punkte „Mirrnij“ dirbo būtent NATO snaiperiai. Vienas jų – lietuvis. Greitu metu paviešinsime tai patvirtinančius įrodymus“, - interviu kompravda.eu pareiškė V. Bolotovas.

Kaip praneša dni.ru, „Luhansko liaudies respublikos“ vadovas pranešė, jog šiuo metu iš savo tarnybos vietų yra pasišalinę keturių pasienio dalinių – Talovskaja, Valujskaja, Dolžanskaja ir Severnaja – kariai, taip pat ir Luhansko mikrorajono Mirnij pasienio punkto vadovybė.

„Mieste užėmėme tris karinius Nacionalinės gvardijos dalinius. Liko nemaža grupuotė oro uoste, į kurį šiandien atvyko pastiprinimas: nusileido vienas lėktuvas su žmonėmis, kitas – su ginklais. Dirbame šia linkme, artimiausiu metu šį klausimą išspręsime“, - patikino V. Bolotovas.

Taip pat jis pabrėžė, kad priešininkui būtina išvilioti federalizacijos šalininkus, o tada išvalyti teritoriją.

„Keletas nedidelių diversinių dalinių jau buvo suimti. Jie buvo apsirengę civilių drabužiais, čia jie turi slėptuvių“, - sakė V. Bolotovas.

Kalbėdamas apie taikaus situacijos sureguliavimo galimybę, V. Bolotovas pabrėžė, kad tai būtų įmanoma tik su viena sąlyga – „jei jie išves savo karines pajėgas iš mūsų žemės.

„Tik tada galės būti pradėtas dialogas. Žmonės jau seniai viską nusprendė, mums nereikia Kijevo pripažinimo. Paprasčiausiai palikite mus ramybėje, mes normaliai ir garbingai gyvensime. Turime jėgų ir potencialo tam, kad sukurtumėme respublikoje stiprią ekonomiką. Egzistuoja vystymosi keliai. Neįmanoma kariauti su visa tauta. Galima kariauti su kariuomene, grupuote, daliniu, tačiau tik ne su visa tauta, kur beveik 100 proc. gyventojų pasisako prieš valdžią. Reikia arba viską sunaikinti, arba vis dėlto atsitraukti“, – situaciją apibendrino jis.