M. Čavušoglu taip pat pareiškė, kad kariai iš Turkijos ir Saudo Arabijos pasirengę dalyvauti sausumos operacijoje prieš IS.

Maskva pasisako prieš bet kokias sausumos operacijas Sirijoje. „Bet kokios sausumos operacijos paprastai baigiasi tuo, kad karas tampa nuolatiniu“, - penktadienį interviu laikraščiui „Handelsblatt“ pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas.

Kad sausumos operacija gali atitolinti konflikto sprendimą, sutinka ir daugelis ekspertų. „Jeigu į konfliktą įsilies naujos išorinės jėgos, remiančios sukilėlius, kad ir kas jos būtų - Saudo Arabija ar Turkija, - tai tik dar labiau apsunkins krizę, o greito krizės sprendimo perspektyva dar labiau nutols“, - teigia BBC apžvalgininkas Džonatanas Markusas.

Saudo Arabija pareiškė esanti pasirengusi įvesti sausumos dalinius į Siriją su sąlyga, jeigu šiam žingsniui pritars regione veikianti Vakarų šalių koalicija. Po kelių dienų analogišką pareiškimą paskelbė ir JAE atstovai. Sirijos valdžia žada pasipriešinimą bet kokioms jėgoms, kurios įsiverš į šalies teritoriją.

Pilietinis karas Sirijoje jau nusinešė 300 tūkst. gyvybių, pusė šalies gyventojų paliko savo namus, per 4 mln. žmonių pabėgo į užsienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)