Žemės drebėjimas įvyko 23 val. 52 min. Grinvičo (2 val. 52 min. Lietuvos) laiku; jo epicentras buvo sostinės pietvakariniame priemiestyje Antigvo Kuskatlane mieste, o židinys – tik 4 km gylyje, sakoma Aplinkos apsaugos ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Nacionalinė policija nurodė, kad vienas žmogus žuvo, kai požeminių smūgių išjudintas akmuo nukrito ant automobilio greitkelyje į vakarus nuo sostinės Salvadoro.

Raudonasis Kryžius atskirai pranešė, kad toje pačioje vietovėje buvo sužeisti du žmonės; jie nuvežti į ligoninę.

Civilinės saugos tarnybos vadovas Jorge Melendezas sakė, kad kažkiek žmonių buvo evakuoti iš namų dėl akmenų griūčių.

„Kadangi 5,1 balo žemės drebėjimas įvyko gana sekliame keturių kilometrų lygmenyje, nusprendėme padidinti pavojaus lygį iki oranžinio – tai reiškia, kad rengiamos paieškų ir gelbėjimo operacijos“, – jis sakė per radiją.

Nacionalinis radijas nurodė, kad dėl požeminių smūgių susidarė eismo spūstys, o kai kur dingo elektra. Sostinėje specialiosios tarnybos vertino padarytą žalą; gatvėse kaukė greitosios pagalbos automobilių sirenos.

Šis žemės drebėjimas buvo stipriausias iš daugiau kaip 100 požeminių smūgių, užfiksuotų Salvadore nuo sekmadienio.

Pernai lapkritį 7 balo žemės drebėjimas, įvykęs netoli šalies krantų, supurtė Salvadorą ir Nikaragvą, bet tąsyk žmonės nenukentėjo ir nebuvo padaryta jokios žalos.

2014 metų spalį Ramiojo vandenyno dugną prie šios Centrinės Amerikos šalies supurtė 7,3 balo požeminis smūgis, apgriovęs daug namų ir nusinešęs vieno žmogaus gyvybę.