Paryžiaus apeliacinis teismas antradienį nusprendė nutraukti tyrimą ir neprivalo nurodyti priežasties, trečiadienį sakė tyrimui artimas šaltinis. Sustabdymas gali tęstis kelis mėnesius.

Toks posūkis leidžia N.Sarkozy lengviau atsikvėpti, bet jis vis tiek dar yra įklimpęs į kelis kitus teisinius reikalus, tarp jų – ir dėl įtariamos korupcijos.

Daugelio nuomone, N.Sarkozy siekia sugrįžti į prezidento postą, kurį 2012 metais pralaimėjo Francois Hollande'ui. Kiti prezidento rinkimai turi vykti 2017 metais. O kol kas N.Sarkozy viliasi vėl užimti susiskaldžiusios savo partijos UMP lyderio postą.

Sustabdyta byla yra susijusi su įtariamu N.Sarkozy bandymu siekti iš vieno magistrato teisėjo slaptos informacijos apie save, mainais į pagalbą tam teisėjui gauti pelningą darbą Monake.

Teisėjas Gilbert'as Azibert'as to posto negavo ir buvo apkaltintas drauge su N.Sarkozy advokatu Thierry Herzogu.

N.Sarkozy ir T.Herzogas teigia, kad jų telefoninių pokalbių buvo pasiklausoma neteisėtai.

Tų įrašytų pokalbių, kuriais iš dalies buvo grindžiama byla, buvo nurodyta pasiklausyti vykdant kitą tyrimą N.Sarkozy atžvilgiu, dėl įtariamo nelegalaus politinio finansavimo iš nušalintojo Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi.

N.Sarkozy minimas ir kituose teisiniuose skandaluose, kurių vienas kilo dėl įtarimų, jog jo UMP apgaulingai išpūtė sąskaitas suma iki 11 mln. eurų, kad padengtų išlaidas virš 2012 metų kampanijos išlaidų viršutinės ribos.

Kitas skandalas yra susijęs su įtariamais „dėkingumo mokesčiais“ už 1995 metais, kai N.Sarkozy buvo biudžeto ministras, sudarytą ginklų kontraktą su Pakistanu, o dar vienas – su įtariamu naudojimusi pažintimis skirstant kontraktus dėl visuomenės apklausų, kai jis buvo prezidentas.