Spauda skelbia, kad visi nauji būriai formuojami daliniuose, kurie neva siunčiami į apmokymus, tačiau iš tikrųjų patenka į frontą.

Taip pat pasirodė informacija, kad šauktiniai verčiami pasirašyti kontraktus dėl galimo išsiuntimo į Ukrainą, rašo newsru.com.

Oficialūs Rusijos organai kategoriškai neigia, kad Maskva dalyvauja kariniuose veiksmuose. Tačiau žiniasklaida nurodo, kad rusų karių, kurie ruošiami kovoms Ukrainoje separatistų pusėje, skaičius sparčiai didėja.

Anoniminiai šaltiniai, artimi karių iš Pskovo (tarp kurių, kai kuriais duomenimis, jau yra žuvusiųjų) giminaičiams, laikraščiui „Nezavisimaja gazeta“ pasakojo, kad į Rostovo srities Šachtų Kamensko miestą siunčiami keli tūkstančiai rusų karių ir tankai T-90.

Laikraščio šaltinių teigimu, „daugelį žmonių piktina melas“.

Šaltiniai tvirtina, kad Ukrainos Donecko srityje sulaikytiems desantininkams, neva pasimetusiems pasienyje ir neseniai grąžintiems į Rusiją, buvo sakoma, kad jie vyksta į apmokymus Rostovo srityje.

„Nezavisimaja gazeta“ šaltiniai ir spaudos atstovai patvirtino oficialaus Kijevo pranešimus, kad rusų kariai užėmė Donecką ir dabar ruošiasi pulti Volnovachą, o Rusijos tankų batalionas neva šturmavo Luhansko oro uostą.

Remdamasis vietos gyventojais, „Echo Moskvy“ ir „Dožd“ žurnalistas Timuras Olevskis taip pat pranešė, kad Donbase pasirodė Rusijos reguliariosios kariuomenės daliniai.

Ukrainoje savo namus turėjo palikti mažiausiai pusė milijono žmonių

Kovos Ukrainoje daugiau kaip pusę milijono žmonių privertė palikti savo namus, antradienį paskelbė Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR).

Mažiausiai 260 tūkst. tokių žmonių yra pačioje Ukrainoje, sakė UNHCR atstovas Adrianas Edwardsas, kuris pridūrė, kad Maskva pranešė apie dar 260 tūkst. žmonių, ieškojusių prieglobsčio Rusijoje.

Tačiau manoma, kad realus namus palikusių žmonių skaičius yra didesnis, sakė A.Edwardsas ir nurodė, jog „daugelis prisiglaudė pas gimines ir draugus ir nusprendė oficialiai nesiregistruoti“.

„Būtų saugu tarti, jog dėl konflikto namus paliko daugiau kaip milijonas žmonių, likusių šalyje ir išvažiavusių už jos ribų“. – savo ruožtu pažymėjo Vincent'as Cochetelias, kuris yra UNHCR Europos biuro direktorius.

„Noriu pasakyti, kad 260 tūkstančių Ukrainoje yra mažiausiais paskaičiavimais, dar 814 tūkst. Rusijoje, o dar reikia pridėti likusius... Baltarusijoje, Moldavijoje, Europos Sąjungoje“, – pridūrė jis.

UNHCR rugpjūčio 20 dienos duomenimis, namus turėjusių palikti žmonių skaičius pačioje Ukrainoje buvo 190 tūkst., o Maskva pranešė apie dar 197 400 žmonių, kurie pabėgo į Rusiją.