Ministras tai pareiškė kitą dieną po Ankaroje turkų policininko įvykdyto Rusijos ambasadoriaus Andrejaus Karlovo nužudymo.

„Ši tragedija verčia mus visus dar ryžtingiau kovoti su terorizmu“, – sakė S. Lavrovas Turkijos užsienio reikalų ministrui Mevlutui Cavusoglu per susitikimą Maskvoje.

„Dėl šios priežasties labai tikiuosi, kad mūsų derybos ir netrukus įvyksiantis trišalis susitikimas su mūsų kolega iš Irano leis pasiekti susitarimus, kurie per konkrečius veiksmus pagerins padėtį Sirijoje“, – sakė S. Lavrovas ir pridūrė, jog „teroristams negalima daryti jokių nuolaidų“.

Rusijos, Turkijos ir Irano užsienio reikalų bei gynybos ministrai antradienį dalyvauja derybose dėl Sirijos konflikto, kuris pasiekė labai svarbų etapą, vyriausybės pajėgoms baigiant perimti sukilėlių kontroliuotus rytinius Alepo miesto rajonus.

„Jei teroro akto Ankaroje organizatoriai siekė sukliudyti kovai su terorizmu apskritai ir šiandienos susitikimui konkrečiai, jiems nepavyko ir nepavyks“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas sutikime su Irano užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu.

S. Lavrovas sakė, jog tikisi, kad šalys susitars dėl „veiksmingiausių ir konkrečių žingsnių“ padėčiai Sirijoje normalizuoti ir užtikrinti pagalbą beviltiškoje padėtyje atsidūrusiems civiliams.

Derybos Maskvoje vyksta kitą dieną po to, kai Ankaroje 22 metų turkų policininkas Mevlutas Mertas Altintasas ne tarnybos metu nušovė Rusijos ambasadorių A. Karlovą, dalyvavusį rusų fotografijos parodos atidaryme.

Užpuolikas šaukė „Allahu Akbar“ ( Dievas visų didžiausias), o tada pasakė, kad atsakomybėn bus patraukti visi žmonės, atsakingi už tai, kas vyksta Sirijoje ir Alepe.

Maskva ambasadoriaus nužudymą pavadino „teroro aktu“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad A. Karlovo nužudymas buvo „provokacija“, kuria siekta pakenkti šiltėjantiems Maskvos ir Ankaros santykiams bei pastangoms užbaigti konfliktą Sirijoje.