Tyrimas buvo pradėtas dėl S.Berlusconi, jo advokatų ir kelių jaunų moterų, tarp kurių yra buvusi prostitutė Karima El Mahroug, taip pat žinoma kaip Ruby Rubacuori (Rubi širdžių daužytoja), po liepą priimto ir S.Berlusconi apskųsto teismo sprendimo.

Milijardierius neigia turėjęs lytinių santykių su Ruby, kurie, prokurorų teigimu, vyko per erotinius vakarėlius jo prabangioje rezidencijoje Milano priemiestyje.

Dabar skandalo sukompromituotas 77-erių S.Berlusconi yra įtariamas papirkinėjęs liudytojus - mokėjęs mėnesinį atlygį vakarėliuose dalyvavusioms moterims, kad jos paliudytų, jog tie vakarėliai tebuvo nekaltos vakarienės.

Bylą nagrinėjantys teisėjai pareiškė, jog "įrodyta", kad S.Berlusconi turėjo lytinių santykių su Ruby, tuomet 17-mete egzotiškų šokių šokėja, "už tai atsimokėdamas pinigais arba kitais vertingais daiktais".

Tris kartus premjeru buvęs S.Berlusconi, kuriam per savo politinę karjerą ne kartą teko stoti prieš teismą, šiemet taip pat buvo nubaustas metų laisvės atėmimu už mokesčių vengimą, be to, jis neteko parlamentaro mandato ir teisinio imuniteto.