„Jų visuomet yra“, – FSB vadovas Aleksandras Bortnikovas sakė žurnalistams, atsakydamas į klausimą, ar B.Nemcovo byloje esama įtariamųjų.

Tačiau jis pabrėžė, kad tie įtariamieji susiję tik su viena iš tiriamų to nusikaltimo versijų, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak A.Bortnikovo, šios bylos tyrimas tęsiasi.

„Yra pažanga šiame etape, kuriame esame, – kol kas nieko negaliu daugiau pasakyti“, – pažymėjo FSB vadovas.

V. Putinas B. Nemcovo nužudymą vadina politiniu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė Rusijos vidaus reikalų ministerijai padidinti nusikaltimų atskleidimo lygį ir labai rimtai pažvelgti į politinių motyvų turinčius nusikaltimus.

„Būtina pagaliau išvaduoti Rusiją nuo tragedijų, panašių į tą, kurią visai neseniai mes visi išgyvenome ir matėme. Kalbu apie Boriso Nemcovo nužudymą, kuris buvo įvykdytas pačiame miesto centre“, - naujienų agentūra „Interfax“ komentuoja V. Putino pareiškimą Vidaus reikalų ministerijos kolegijoje.

Anot V. Putino, būtina visų pirma padidinti tiek naujų, tiek ir anksčiau įvykdytų nusikaltimų atskleidimo lygį, rašo newsru.com.

„Iš tiesų būtinas kardinalus lūžis, nauja tiek Vidaus reikalų ministerijos, tiek ir teisėsaugos sistemos institucijų darbo kokybė. Būtina skirti kuo rimčiausią dėmesį rezonansiniams nusikaltimams, įskaitant ir politinių motyvų turinčius nusikaltimus“, - pareiškė V. Putinas.

55 metų B.Nemcovas, buvęs vicepremjeras, ilgametis V.Putino kritikas ir kovotojas su korupcija, buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį, kai ėjo su 23 metų A. Durickaja per Didįjį Maskvos upės tiltą, esantį šalia Kremliaus.  Jokių įtariamųjų kol kas nesulaikyta.

Šis nužudymas smarkiai sukrėtė negausų ir marginalizuojamą Rusijos opozicijos judėjimą. Daugelis opozicijos šalininkų įtaria, kad B. Nemcovas likviduotas Kremliaus nurodymu dėl šio veikėjo aštrios kritikos prezidento Vladimiro Putino režimui. Tuo tarpu oficalioji valdžia iškėlė kitokių prielaidų - taip pat dėl galimos provokacijos, turinčios apjuodinti V.Putino įvaizdį.

Primename, kad iškart po B. Nemcovo nužudymo pasipylė įvairiausios nusikaltimo versijos. Remiantis oficialia informacija apie nužudymą ir žiniasklaidos pranešimais, B. Nemcovas ėjo iš GUM‘o tiltu savo buto, esančio Malaja Ordynka gatvėje, link. Šalia pėsčiųjų laiptų į jį iš pistoleto „Makarov“ žudikas paleido 6 šūvius ir baltos spalvos automobiliu pasišalino iš nusikaltimo vietos.

Aleksandras Bortnikovas
Remiantis oficialiais medikų pateiktais duomenimis, mirtis B. Nemcovą ištiko po 2 minučių. Žudiko paleistos kulkos pataikė jam į kaklą, širdį, kepenis, skrandį ir plaučius. Visos keturios kulkos pataikė iš nugaros.

Viešai skelbiamas vaizdo įrašas, kuriame matyti tik siluetai, taip pat ir B. Nemcovo kūno nuotraukos.

Antradienį po emocionalios ceremonijos, kurioje dalyvavo tūkstančiai žmonių, B. Nemcovas atgulė amžino atilsio Maskvos Trojekurovo kapinėse.

V. Putinas nužudymą pavadino „provokacija“, kuria buvo siekiama destabilizuoti šalį ir pažadėjo, kad nusikaltėliai sulauks teisingumo.

Tačiau vyriausybės oponentai baiminasi, kad teisingumas nebus įvykdytas, prisimindami praeityje įvykdytas kitų Kremliaus kritikų žmogžudystes.

Dauguma nusikaltimus įvykdžiusių asmenų taip ir liko nenubausti.

Tyrėjai nurodė tiriantys kelis galimus B. Nemcovo nužudymo motyvus, įskaitant islamo ekstremizmą, konfliktą Ukrainoje ir politiko asmeninio gyvenimo įvykius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (793)