Garsus išdaigininkas, kurio slapyvardis Vovan222, prisiskambino Centrinio rinkimų komiteto vadovui ir prisistatė prezidento padėjėju Arkadijumi Dvorkovičiumi. „Deja, turiu jums nelabai gerą naujieną, – pasakė pseudo-Dvorkovičius. – Dabar kalbėjau su Dmitrijumi Anatoljevičiumi, ir rytoj jis oficialiai paskelbs apie Jūsų atleidimą.“

V. Čiurovas labai ilgai tylėjo, tačiau į žinią sureagavo be galo šaltai ir ramiai, tik pasitikslino, su kuo tai susiję. „Mes privalome padėti... šiems žmonėms, prieš kovo mėnesį, ir... kažkas privalo, taip sakant... na, Jūs suprantate, taip? Aš tikiuosi...“ – murmėjo „Dvorkovičius“.

Vladimiras Čiurovas panoro, kad šia tema su juo pakalbėtų Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas, bet baigiantis pokalbiui sutiko veikti pagal tai, koks bus priimtas sprendimas.

Pokalbio su V. Čiurovu garso įrašas buvo paskelbtas internete ir sukėlė palankių atsiliepimų audrą.

Ar Centrinės rinkimų komisijos vadovas suprato, kad buvo apgautas, kol kas nėra žinoma.

Primename, jog anksčiau V. Čiurovas pagyrė visuotinai kritikuojamus rinkimus, pavadinęs juos geriausiais per pastaruosius 20 metus.

Per Rusijos regioninių rinkimų komitetų vadovų pasitarimą jis pareiškė, kad rinkimų procesas buvo gerinamas dviem pagrindinėmis kryptimis – visų pirma, prezidento Dmitrijaus Medvedevo iniciatyva buvo tobulinami rinkimų teisės aktai, be to, buvo technologiškai modernizuotas pats balsavimo procesas.