Kremlius spalį pateikė įstatymo projektą, kuriame sugriežtintos bausmės už daugumą seksualinių nusikaltimų rūšių. Iki penktadienio vyko daug diskusijų ir svarstymų dėl šio įstatymo.

Daugiausia buvo diskutuojama apie pirmą kartą Rusijoje pasiūlytą naujovę - cheminę kastraciją. Įstatymo projekte nurodoma tiesiog "privaloma cheminė kastracija" nepateikiant jokių detalių, tačiau projektą ruošę specialistai teigė, jog tai reiškia ir cheminę kastraciją, ir psichiatrinį gydymą vaistais.

Privaloma kastracija būtų taikoma mažesnių nei 14 metų vaikų tvirkintojams, sakė Kremliaus atstovas Valstybės Dūmoje Garis Minchas. Teisėjai prieš paskirdami šią bausmę turės pasitarti su gydytojais.

Nusikaltėliai, atsakingi už kitas seksualinių nusikaltimų rūšis, turės pasirinkimą. Norėdami, kad juos paleistų lygtinai, jie turės sutikti su chemine kastracija, rašoma projekte. Po lygtinio paleidimo asmenims, išsisukinėjantiems nuo "privalomo medicininio gydymo", bus skirta vienų metų laisvės atėmimo bausmė.

Įstatymo projekte už masinį nepilnamečio prievartavimą pateikta maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Šiuo metu už šį nusikaltimą skiriama dešimties metų kalėjimo bausmė.

Šis įstatymo projektas dar turi praeiti vieną svarstymą ir jam turi pritarti Federacijos Taryba - aukštieji parlamento rūmai - prieš pateikiant prezidentui Dmitrijui Medvedevui patvirtinti naują įstatymą. Trečio svarstymo data dar nenustatyta.