Tikslinio mokyklų ir vaikų darželių turto panaudojimo patikrinimas buvo atliktas visuose Rusijos regionuose. Novokuznecke paaiškėjo, kad specialiosios mokyklos, skirtos kalbos sutrikimų turintiems vaikams, pastatą nuo 2009 m. neteisėtai naudoja municipalinė remonto-eksploatacinė valdyba. Į vieną iš Irkutsko srities mokyklų vakarais ateidavo pašaliniai asmenys, kuriems buvo leidžiama naudotis sporto sale, baseinu ir šaudykla.

Paaiškėjo, kad neteisėti masiniai renginiai pašaliniams asmenims buvo rengiami daugelyje mokyklų Baškirijos, Udmurtijos, Briansko, Kalugos, Kurgansko, Orenburgo, Tiumenės, Uljanovsko, Čeliabinsko ir kt. srityse. O Altajuje, Ingušijoje, Krasnodarsko krašte, Archangelsko, Vologdos ir Tomsko srityse mokyklos buvo naudojamos kaip gyvenamos patalpos. Ten gyveno ne tik mokyklų darbuotojai, bet ir pašaliniai asmenys.

Saunų ir soliariumų buvo rasta Maskvos, taip pat Voronežo, Ivanovo, Kalugos ir Omsko srityse. Vladimirsko srityje vaikų darželio teritorijoje buvo įrengta parduotuvė, kurioje buvo pardavinėjamas alkoholis ir cigaretės. O vienoje iš Archangelsko srities mokyklų alkoholio galima buvo nusipirkti valgykloje. Vienoje iš Belgorodo srities mokyklų buvo rasta narkotikų. Tos pačios mokymo įstaigos teritorijoje buvo rasta neteisėta automobilių stovėjimo aikštelė, kuria naudojosi pašaliniai asmenys.

Orenburgo srityje mokyklų ir vaikų darželių patalpos buvo nuomojamos ir jose buvo įrengti gamyklų cechai, sandėliai, šiltnamiai, automobilių dirbtuvės, garažai, kirpyklos, parduotuvės ir telefonų stotys. Pagal įstatymą, patalpas išnuomoti galima, tačiau prieš tai ekspertai turi ištirti potencialią „kaimynų“ įtaką vaikams.

Remiantis šiais rezultatais, buvo iškelta apie 70 bylų dėl administracinių pažeidimų, teismams pateikta daugiau nei 100 ieškinių. Be to, iškeltos trys baudžiamosios bylos.