Ministerijos atstovas spaudai pranešė, jog vienintelį Rusijos karinio laivyno lėktuvnešį seks eskadrinis minininkas "HMS Dragon".

"Laivas buvo aktyvuotas vakar, (trečiadienį. - ELTA), kad pasitiktų "Admirolą Kuznecovą" ir jį lydinčių laivų grupę", - kalbėjo atstovas.

"Admirolas Kuznecovas" gali gabenti iki 26 kovinių naikintuvų ir 24 sraigtasparnių, Rusijos karinio jūrų laivyno pareigūnų tvirtinimu, laivas neseniai baigė savo misiją Viduržemio jūroje ir šiuo metu plaukia į savo uostą Severomorske, Kolos pusiasalyje.

Dėl krizės Ukrainoje Rusijos karinių pajėgų provokacijos prieš Didžiąją Britaniją ir kitas šalis pastaruoju metu suintensyvėjo. Praėjusį mėnesį britų karališkųjų oro pajėgų naikintuvai dažnai kildavo perimti netoli Škotijos oro erdvės skrendančių Rusijos strateginių bombonešių, nors, Britanijos gynybos sekretoriaus Philipo Hammondo tikinimu, tokia praktika Londonui nėra naujiena.

JAV karo laivas atplaukė į Gruzijos uostą

JAV karinių jūrų pajėgų laivas ketvirtadienį atplaukė į Gruzijos Batumio uostą, pranešė JAV ambasada, NATO sąjungininkėms rodant paramą šiai šaliai per krizę kaimyninėje Ukrainoje.

JAV karo laivo „Taylor“ buvimas Gruzijoje dar kartą patvirtina Jungtinių Valstijų ryžtą stiprinti savo ryšius su NATO sąjungininkėmis ir tokiomis partnerėmis kaip Gruzija, siekiant bendrų taikos ir stabilumo regione tikslų“, nurodoma ambasados pranešime.

JAV 6-ojo laivyno fregata atplaukė į Gruziją trijų dienų pratybų su šalies pakrantės apsaugos pajėgomis Juodojoje jūroje, prieš tai baigusi bendras pratybas su Rumunijos pajėgomis.

„Jungtinės laivyno ir aviacijos pratybos demonstruoja budrumą ir ryžtą nuo Baltijos iki Juodosios jūros. Mes ir toliau stiprinisime NATO saugumą“, – pareiškė NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas trečiadienį žinutėje tinkle „Twitter“.

Įvykiai kaimyninėje Ukrainoje ir jos santykių atšalimas su Rusija kelia nerimą Tbilisiui, kuris 2008 metais dalyvavo trumpame kare su Maskva, o dabar sako jaučiantis Rusijos grėsmę.