„Sirijoje mes turėsime nuolatinę karinio laivyno bazę Tartuse“, – sakė gynybos viceministras Nikolajus Pankovas, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

„Atitinkami dokumentai jau parengti, dabar vyksta jų tarpžinybinis derinimas“, – sakė N. Pankovas. Žengtas naujausias Maskvos žingsnis stiprinant savo pajėgas Sirijoje, kai dėl Rusijos bombardavimų kampanijos ir paramos Damasko režimui dar paaštrėjo įtampa jos santykiuose su Vakarais.

Praėjusią savaitę Rusijos gynybos ministerija pranešė dislokavusi Tartuse zenitinių raketų kompleksą S-300 ir įspėjo Vašingtoną, kad užkirs kelią bet kokiems galimiems JAV smūgiams Sirijoje. Maskva dar pasiuntė tris raketnešius sustiprinti savo karinių jūrų pajėgų prie konflikto draskomos šalies krantų.

N. Pankovas nenurodė, kada karinio laivyno kompleksas Tartuse bus pertvarkytas į nuolatinę bazę.

Viceministras sakė, kad S-300 sistema atgabenta į Siriją siekiant užtikrinti karinio laivyno komplekso Tartuse saugumą. Rusijos įstatymų leidėjai penktadienį ratifikavo susitarimą su Sirija dėl karinių oro pajėgų dislokavimo toje šalyje „neribotam laikui“. Šis susitarimas atveria kelią Rusijos lėktuvams ilgam likti Sirijoje.

Pagal 2015 metų rugpjūtį Maskvos ir Damasko pasirašytą susitarimą Rusija įsteigė Hmeimimo oro pajėgų bazę, iš kurios pernai pradėjo operacijas . Įtampa Maskvos santykiuose su Vakarais paaštrėjo, kai Vašingtonas dėl rusų vykdomos brutalios bombardavimų kampanijos nutraukė derybas dėl paliaubų Sirijoje atgaivinimo.

Rusija šeštadienį vetavo Jungtinių Tautų rezoliucijos projektą, kuriuo siekta sustabdyti Rusijos ir Sirijos režimo pajėgų vykdomą Alepo miesto bombardavimą.

Jungtinės Valstijos savo ruožtu paragino ištirti, ar Alepo gyvenamųjų rajonų bombardavimas nėra karo nusikaltimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)