Pasak leidinio, Marijai ir Jekaterinai Putinoms buvo paskirtas profesionalus sekimas, kurio nepastebėjo Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST). Pranešama, kad vyresnioji V. Putino dukra naudojosi Patinos, Pulinos, Purinos ir Voroncovos pavardėmis išduotais dokumentais.

Ji gyveno netoli JAV ambasados Maskvoje.

Profesionalai surinko duomenis, kad Marija Putina ne kartą su draugėmis lankėsi Sočyje, Fidžyje, Tailande ir Ramiojo vandenyno salose. Ji taip pat dažnai vyksta į Nyderlandus, pažįsta daug šios šalies piliečių. Yra duomenų ir apie prezidento galimo žento automobilio sekimą.

Pasak šaltinių, jaunesnioji V. Putino dukra taip pat gyvena svetima pavarde. Anksčiau ji prisistatydavo Patinos ir Pitinos pavarde, dabar – kaip Jekaterina Tichonova. Manoma, kad ji gyveno Mosfilmo gatvėje. Federalinės migracijos tarnybos darbuotojai patvirtino, kad priedangai skirti pasai buvo išduoti, tačiau dabar jie jau anuliuoti.

Dokumente taip pat kalbama apie artimą J. Tichonovos ryšį su vienu „Sibura“ savininkų Kirilu Šamalovu. „New Times“ korespondentas taip pat pranešė, kad paties aptiktą dokumentą perdavė žmogui, kuris prisistatė V. Putino pagalbininku.

Tai, kad J. Tichonova gali būti V. Putino dukra, pirmą kartą žiniasklaida pranešė 2015 metų sausį.

Rusijos žurnalistas Olegas Kašinas pažymėjo, kad Katerina Tichonova yra buvusi Rusijos prezidento uošvienė ir mergina galėjo taip pasivadinti senelės garbei.

Pasak „Reuters“, J. Tichonova ir K. Šamalovas 2013 metų vasarį Igoros slidinėjimo kurorte netoli Sankt Peterburgo atšoko vestuves.

Pernai lapkritį „Reuters“ publikavo tyrimą, kuriame tvirtinama, kad J. Tichonovą remia kai kurie turtingi V. Putino draugai ir jai priklauso didelis turtas, įskaitant ir pajūrio vilą Prancūzijos pietvakariuose, kuri kainuoja apie 3,3 milijono eurų.

Sausį leidinys „Forbes“ pranešė, kad K. Šamalovas tapo milijardieriumi (skaičiuojant doleriais).