Merijos atstovas paneigė tai ir pareiškė nuomonę, kad numerį tiesiog išgraibstė skaitytojai.

„Žurnalas „Vlast“, taip pat „Kommersant" redakcija Sankt Peterburge gavo laiškų ir pranešimų, kad mieste buvo išimtas iš prekybos „Vlast“ liepos 4 dienos numeris", - sakoma publikacijoje leidinio tinklalapyje www.kommersant.ru.

"Straipsnyje buvo pasakojama apie ponios Matvijenko laimėjimus ir nesėkmes savo poste, apie jos įtemptus santykius su Rusijos prezidentu ir apie tai, kad postas Federacijos Taryboje gali būti jai garbingas atleidimas iš pareigų".

V.Matvijenko neseniai sutiko su Kremliaus siūlymu palikti miesto vadovės postą ir įsidarbinti parlamento aukštųjų rūmų pirmininke, bet kol kas tebevadovauja miestui.

Praėjusią žiemą 4,9 mln. gyventojų turinčioje "šiaurinėje sostinėje" vėl žuvo ir susižalojo žmonių dėl blogai valomo sniego ir ledo, ir "Vieningajai Rusijai" priklausančios gubernatorės populiarumas artėjant gruodžio rinkimams į Valstybės Dūmą - kurie taps egzaminu netenkančiai populiarumo premjero Vladimiro Putino partijai - ėmė smukti.

Žaliavos magnatui Ališerui Usmanovui priklausanti leidykla, leidžianti įtakingą laikraštį "Kommersant", remiasi periodinių leidinių platintojais, pagal kuriuos savaitraščio tiražas buvo išimtas iš prekybos miesto administracijos nurodymu.

Spaudos ir bendradarbiavimo su žiniasklaidos priemonėmis komiteto pirmininkas Aleksandras Karenikovas tai neigia.

"Jokio tiražo išėmimo nebuvo ir negali būti", - sakė jis agentūrai "Reuters" telefonu. A.Karenikovas pažymėjo, "kad valdžia "tai aiškinsis".

"Aš manyčiau, kad Piteriui "Kommersant-Vlast" tiražas labai mažas - apie 3 tūkst. egzempliorių. Galbūt šis numeris buvo išpirktas pernelyg greitai", - sakė jis.

Tačiau "Vlast" vyriausiasis redaktorius Maksimas Kovalskis radijo "Kommersant FM" laidoje pareiškė, jog neabejoja, kad buvo daromas spaudimas savaitraščio platintojams Sankt Peterburge.

"Kiek aš žinau, iš Spaudos komiteto buvo paskambinta didžiausiems platintojų tinklams ir paprašyta išimti "Kommersant-Vlast" iš pardavimo... Tai žmonių verslas, jiems paskambino ir faktiškai pasakė: "Vaikinai, ar jūs negalėtumėte patirti kai kurių nuostolių dėl mūsų?", - sakė M.Kovalskis.

"Tą minutę, kai atleidžiama gubernatorė, jie norėjo - aš nežinau - apsaugoti, tarkime, Matvijenko nuo nemalonių emocijų. Tikriausiai jie vadovavosi kokiomis nors savo gėrio ir blogio sampratomis", - sakė jis.