Minimas filmas "Protesto anatomija II", yra tęsinys kovą parodytos dokumentinės juostos, kurioje buvo teigiama, jog opozicija papirkinėjo žmones, kad šie dalyvautų mitinguose.

Tęsinyje, kurį, kaip ir pirmąją dalį, parodė populiari televizija NTV, daugiausia dėmesio skiriama jaunam kairiųjų radikalui Sergejui Udalcovui, kuris vadovauja "Kairiojo fronto" judėjimui - svarbiam žaidėjui šalies protestų prieš V.Putiną judėjime.

Filme teigiama, kad S.Udalcovas planuoja nuversti vyriausybę padedant vienam Gruzijos parlamentarui ir buvusiam Maskvos banko prezidentui Andrejui Borodinui, kuris dabar gyvena Didžiojoje Britanijoje.

Filmo kūrėjai taip pat užsimena, jog "Kairiojo fronto" lyderis svarsto galimybes nusamdyti čečėnų kovotojus, kad šie surengtų išpuolį.

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė, kad pradėjo tyrimą dėl šitų penktadienį parodytame filme iškeltų įtarimų.

"Tyrimų komitetas aiškinasi masinių riaušių organizavimo Rusijoje faktus, kaip parodyta dokumentiniame filme "Protesto anatomija II", - sakoma vėlai šeštadienį paskelbtame Komiteto pareiškime.

"Veiksmų planas jau sudarytas. Jo autoriai yra užsienyje", - filme grėsmingu balsu sako balsas už kadro, kuriame rodomi protestuotojų ir policijos susirėmimai per mitingą prieš V.Putiną.

S.Udalcovas šią juostą pavadino "bepročio kliedesiais" ir sakė, kad bet kokius jo neteisėtus finansus ar kitą neteisėtą veiklą pareigūnai jau būtų nustatę, nes jis yra atidžiai stebimas, o jo bute šiais metais buvo atlikta daug kratų.

"Strateginis šio filmo tikslas ... yra parengti visuomenės nuomonę naujoms represijoms", - rašė jis.

Tyrimas buvo pradėtas įtakingam parlamentarui Sergejui Železniakui iš daugumą turinčios "Vieningosios Rusijos" paprašius prokurorų patikrinti filme iškeltus įtarimus ir užtikrinti, kad opozicijos lyderiai neišvyktų iš šalies.