Pirminiais duomenimis, per incidentą aštuoni žmonės žuvo (keturi ekipažo nariai ir keturi keleiviai), aštuoniolikai pavyko išgyventi, skelbia newsru.com.

Agentūros šaltinio duomenimis, „nukentėjusiųjų skaičius siekia iki šešiolikos žmonių, jie patyrė įvairaus lygio traumas“.

Kaip TASS pranešė Turuchansko rajono Vidaus reikalų ministerijos skyriuje, „Mi-8“ nukrito ant Jenisiejaus upės ledo, sunkiai pasiekiamoje vietoje, maždaug už dviejų kilometrų nuo Igarkos miesto. Teisėsaugos institucijų duomenimis, ant šono gulintį orlaivį su pažeistu korpusu iš oro pastebėjo vienas sraigtasparnis, skridęs Turuchansko rajone. Dėl kuro stygiaus ekipažas negalėjo nusileisti vietoje.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninės Vyriausiosios valdybos duomenimis, iš Igarkos į naftos siurblinę skridusio „Mi-8“ avarinis nutūpimas įvyko ketvirtadienį 11 valandų 45 minutės vietos laiku. Teisėsaugos institucijose agentūrai „Interfax“ patikslino, kad sraigtasparnis skraidino naftininkus į naftos gavybos stotį „Krasnyj selkop“.

Į nelaimės vietą išsiųsti paieškos ir gelbėjimo specialistai. Į numanomą avarijos vietą išskrido du sraigtasparniai. Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad paieškos darbus vykdo trys dešimtys žmonių ir vienas technikos vienetas.

Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko dėl sraigtasparnio techninio gedimo. „Pirminiais duomenimis, sraigtasparnio skrydžio metu sugedo dalis orlaivio sistemų ir jis sudužo“, – „Interfax“ teigė šaltinis iš ekstremalių situacijų tarnybos. Be to, svarstoma versija, kad ekipažas sudėtingomis meteorologinėmis sąlygomis galėjo padaryti klaidą.