"Tai, ką dabar vienašališkai prideda Vakarų valstybės, kai kurios kitos šalys, priimdamos savo papildomas vienašališkas sankcijas Iranui, tai jau nebeturi nieko bendra su siekiu užtikrinti branduolinio ginklo neplatinimo režimo nepažeidžiamumą, tuo jau rimtai siekiama smaugti Irano ekonomiką ir bloginti Irano gyventojų padėtį tikriausiai tikintis išprovokuoti jos nepasitenkinimą", - sakė jis spaudos konferencijoje Maskvoje.

Trečiadienį S.Lavrovas priminė, jog Rusija jau ne kartą pareiškė savo poziciją, kad Maskva nėra spaudimo sankcijomis šalininkė, nors kartais sankcijos būna būtinos.

"Taip įvyko, kai buvo priimama prieš pusantrų metų rezoliucija dėl Irano. Ją priėmus, visos įmanomos sankcijos, kurios gali paveikti Irano elgesį branduolinėje srityje, jo bendradarbiavimą su Tarptautine atominės energijos agentūra (TATENA), buvo išnaudotos", - paaiškino Rusijos diplomatijos vadovas.

Izraelio sprendimas dėl karinės atakos prieš Iraną dar labai tolimas

Bet koks Izraelio sprendimas dėl galimo karinio smūgio Iranui, siekiant nutraukti jo vykdomą branduolinę programą, tebėra "labai tolimas", Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas trečiadienį sakė armijos radijui.

"Mes nesame nusprendę, kaip elgtis šiuo atveju. Neturime sprendimo arba (nustatę) datos, kada būtų priimtas toks sprendimas. Visas šis reikalas yra labai tolimas", - pabrėžė jis.