„Kad būtų stabilizuota situacija, Rusijos susitaikymo centras ragina (nustatyti) 72 valandų tylos režimą Rytų Gutoje ir Darajoje“, – sakė Rusijos koordinavimo centro Sirijoje vadovas Sergejus Kuralenka, kurį vėlai pirmadienį citavo Gynybos ministerija.

S. Kuralenka pakartojo Maskvos raginimą nuosaikiems sukilėliams pasitraukti iš „al Nusros fronto“ kontroliuojamų rajonų ir nutraukti ryšius su džihadistais, ir sakė, kad Rusija toliau taikysis į kovotojus.

Remdamasis rusų stebėtojų ir Sirijos žvalgybos duomenimis, S.Kuralenka sakė, kad „al Nusros fronto“ džihadistai ir sukilėliai Rytų Gutoje bei Damasko priemiesčiuose persigrupavo, vėl apsiginklavo ir dabar rengiasi puolimui.

Alepo apylinkėse „al Nusros fronto“ lyderiai renka dideles puolamąsias pajėgas iš maždaug 6 000 kovotojų, kad, be kitų tikslų, blokuotų mieste esančias vyriausybines pajėgas, sakė jis.

Minimas Rusijos raginimas pasigirdo tokiu metu, kai Vašingtonas pirmadienį paragino Maskvą spausti Siriją liautis bombardavus opozicijos pajėgas ir civilius gyventojus Alepe ir tame Damasko priemiestyje.

Jungtinės Valstijos ir Rusija yra vienos iš vadinamojo Vienos diplomatinio proceso partnerių. Ta Tarptautinės paramos Sirijai grupė praėjusią savaitę buvo susitikusi Austrijos sostinėje, bet reikšmingos pažangos nepadarė.

Praėjusią savaitę Maskva pasiūlė, kad Rusija ir JAV pradėtų bendrus smūgius iš oro prieš „al Nusros fronto“ džihadistus Sirijoje, bet Vašingtonas pasiūlymą atmetė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)