Laikraštis "The New York Times" citavo neįvardijamą JAV pareigūną, kuris sakė, kad tokias raketas Sirija galėtų panaudoti kovoje su užsienio intervencija. Rusijos užsienio reikalų ministras pranešimo detalių nepatvirtino, bet sakė, kad tiekdama ginklus Rusija nepažeidžia jokių tarptautinės teisės normų.

Rusija yra viena iš nedaugelio likusių Sirijos režimo sąjungininkių ir pagrindinė ginklų tiekėja. "The New York Times" praneša, kad naujausią Rusijos ginklų siuntą Sirijai sudarė pažangios "Yakhont" raketos, galinčios pasiekti taikinį už 290 kilometrų ir turinčios arba sprogstamuosius arba šarvus pramušančius užtaisus. Pirminį 72 tokių raketų ir papildomos technikos užsakymą Sirija pateikė 2007 metais, o pirmieji ginklai buvo pristatyti 2011-aisiais.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas stebėjosi žiniasklaidos dėmesiu šiai temai ir sakė, kad Rusija neneigia tiekianti ginklus Sirijai pagal anksčiau sudarytas sutartis ir tai darydama nepažeidžia jokių teisės normų. Ministras pabrėžė, kad Rusija daugiausia tiekia priešlėktuvinės gynybos ginklus, kurie Sirijos režimui nesuteikia jokio pranašumo kovoje su sukilėliais.

Vakarai baiminasi, kad Sirijai turint pažangios rusiškos karinės technikos ateityje bus sunkiau pritaikyti blokadą, surengti intervenciją arba antskrydžius.