Generolas kalbėjo ir apie desantinių laivų (tokių kaip prancūzų „Mistral“) pirkimą ir informacijos valdymo sistemų kariuomenėje diegimą, praneša Dni.ru.

N. Makarovas priminė, kad 2010 m. gruodžio 1 dieną Rusijos karinių sričių skaičius nuo šešių bus sumažintas iki keturių. „Kiekvienoje srityje turėsime brigadas, ginkluotas „Iskander“ raketomis, – sakė jis.

Anot jo, kol kas dar anksti kalbėti apie konkrečias šių raketų dislokavimo vietas. Po valstybinės dūmos posėdžio dėl gynybos generolas pastebėjo, kad šiuo metu karinė vadovybė jau perka šiuos kompleksus, o kariuomenės apginklavimas jais yra vienas svarbiausių tikslų.

Generalinio štabo vado teigimu, dėl karinių pajėgų perėjimo prie naujo karinio – administracinio suskirstymo karinių vienetų perdalijimas nėra numatytas. „Tačiau numatytas karių sustiprinimas, – akcentavo N. Makarovas.

Jo nuomone, aplink Rusiją nebeliko ramių vietų. „Ar tai būtų vakarai, pietūs ar rytai. Todėl keturios sritys ir sukurtos šiomis kryptimis. Kiekviena iš jų turi adekvačiai reaguoti į situacijos pasikeitimą, į tas grėsmes, kurios potencialiai gali iškilti, – sakė jis. Ateityje, pasak generolo, planuoja didinti karių mobilumą ir kurti papildomas brigadas, galinčias savarankiškai veikti kiekviena strategine kryptimi.