Kaip trečiadienį Maskvoje žurnalistams sakė 11-osios karinių oro pajėgų ir priešlėktuvinės gynybos armijos vadas generolas leitenantas Anatolijus Nagovicynas, "mūsų įgulos veikė nepažeisdamos tarptautinių sutarčių ir teisės normų. Mes viską darėme sąžiningai", pabrėžė jis.

Pasak generolo, Rusijos žvalgybos lėktuvai Su-24MR nepastebimai priskrido prie Amerikos lėktuvnešių grupės, kai į lėktuvnešį "Kitty Hawk" buvo pilama degalų.

"Amerikiečius apėmė panika. Jie puolė atjungti komunikacijų, kuriomis buvo pumpuojami degalai. Amerikos denio aviacija tuo metu nebuvo pasirengusi pasipriešinti", pažymėjo armijos generolas.

Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvai Japonijos jūroje spalio 17 ir lapkričio 9 dienomis surengė žvalgybos operaciją, kurios tikslas buvo "pralaužti" Amerikos lėktuvnešių grupės priešlėktuvinės gynybos sistemą.

Abiem atvejais Rusijos žvalgybos lėktuvams Su-24MR pavyko nepastebėtiems prisiartinti prie JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešio "Kitty Hawk" ir jį nufotografuoti. Operacijoje dalyvavo grandis naikintuvų gaudytuvų Su-27, kurie įeina į 11-osios karinių oro pajėgų ir priešlėktuvinės gynybos armijos sudėtį ir yra dislokuojami Tolimuosiuose Rytuose.

Rusijos karinių oro pajėgų vadas Anatolijus Kornukovas trečiadienį žurnalistams pareiškė, jog "tai buvo planinė žvalgybos operacija, per kurią buvo atliekami ir įprasti uždaviniai."

Karinių oro pajėgų vadas pažymėjo, jog "šios operacijos rezultatai - įspūdingi. Puikų lakūnų darbą labai gerai įvertino generalinio štabo vadovybė, ir jie pristatyti apdovanojimams".