Socialdemokratų partijos pirmininkas Liviu Dragnea sakė, kad nuo sausio premjero poste dirbantis S. Grindeanu nevykdo partijos programos.

S. Grindeanu savo ruožtu pareiškė, kad atsistatydins tik tada, kai prezidentas Klausas Iohannisas paskelbs jo įpėdinio kandidatūrą.

Socialdemokratų politinio oponento K. Iohanniso atstovė spaudai ketvirtadienį sakė, kad prezidentas naujo premjero skyrimo procedūrą pradės tik tada, kai S. Grindeanu atsistatydins arba parlamente jam bus pareikštas nepasitikėjimas.

Socialdemokratai ir jų mažesnieji koalicijos partneriai siūlymą organizuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo vyriausybe pateiks pirmadienį. Balsavimas turėtų būti surengtas per kelias dienas.

Socialdemokratai ketvirtadienį taip pat nubalsavo už tai, kad S. Grindeanu būtų pašalintas iš partijos.

Premjeras tvirtina, kad šis konfliktas yra politiškai motyvuotas.

„Galiu rasti tik vieną atsakymą – tai yra vieno konkretaus asmens noras savo rankose turėti visą valdžią“, – sakė jis, turėdamas galvoje L. Dragnea, garsėjantį griežta partijos kontrole.

S. Grindeanu pridūrė, kad L. Dragnea veiksmai prieštarauja valstybė interesams.

Premjeras ketvirtadienį turėjo paskirti savo politinį sąjungininką, buvusį ministrą pirmininką Victorą Pontą laikinuoju generaliniu sekretoriumi.

Pats V. Ponta, ne kartą kritikavęs L. Dragnea už autoritarinį vadovavimo stilių, savo skyrimo į įtakingą postą nekomentavo.