Netrukus dvidešimtmetis turistas iš Naujosios Zelandijos pateko į siaubo filmą primenančią situaciją – belipdamas į apleistą vagoną ir pozuodamas nuotraukai, jis pargriuvo ir netyčia palietė atvirą elektros laidą. Vaikinas apdegė 86 proc. kūno.

„Neįtikėtinai šiurpi nelaimė“, – „New Zealand Herald“ sakė vaikino sesuo Bridie.

„Jis pakėlė ranką, norėdamas pamojuoti iš to vagono, tačiau suklupo ir palietė elektros laidą, per kelias akimirkas jį visą apėmė liepsnos“, – apie vaikino patirtą siaubą pasakoja Bridie.

F. Chetwynui Kelly nelaimė atsitiko bekeliaujant po Aziją ir Europą. 27 tūkst. voltų elektros srovė jį nutrenkė lankantis Rumunijos Hoia-Baciu miške.

Vaikinas buvo skubiai nugabentas į vieną Rumunijos ligoninę, kur paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių. Jis nuo rugsėjo 20 dienos paniręs į komą.

Baisiausia, kad vaikino artimieji taip ir nebūtų sužinoję, kas nutiko jaunuoliui, jeigu ne paieškos sistema „Google“, nes Rumunijos pareigūnai nepasivargino jiems pranešti, kad dvidešimtmetis ligoninėje.

„Su mumis niekas nesusiekė, apie nelaimę sužinojome tik todėl, kad jo mergina Dubline prabudo vidury nakties, kamuojama blogos nuojautos“, – pasakoja 23 metų nelaimėlio sesuo.

„Ji „Google“ paieškos lange įvedė mylimojo vardą ir pavardę, taip rado straipsnį Rumunijos žiniasklaidoje, kuriame rašoma apie mano brolį ištikusią nelaimę“, – žurnalistams sakė vaikino vyresnioji sesuo.

Hoia-Baciu miškas yra Rumunijos šiaurės vakaruose, netoliese Transilvanijos. Vietiniai jį dar vadina Bermudų trikampiu ir mišku, „kuriame vaidenasi“.

Tokios reputacijos giria nusipelnė dėl nuolat ten fiksuojamų paranormalių reiškinių: žmonės teigia ten matę tiek neatpažintų skraidančių objektų, tiek vaiduoklių, tiek mįslingų šviesų ir nuotraukose užsiliekančių paslaptingų siluetų.

Vaikino tėvai šiuo metu yra Rumunijoje, budi šalia sūnaus ir niekaip nesugalvoja, kaip jį parsigabenti namo – į Kraistčerčą. Šiuo metu jie bando surinkti lėšų vaikino gydymui ir pargabenimui į gimtinę. Geros valios žmonės šeimai jau paaukojo 53 tūkst. dolerių.

Be siaubingų nudegimų, vaikinas krisdamas dar sunkiai susižeidė galvą. Kol kas medikai negali pasakyti, kiek pažeistos jo smegenys.

Vaikino tėvai – Martinas Kelly ir Cecily Chetwyn – sako nenumanantys, ar jų sūnus kada nors pabus iš komos.

„Yra dviejų rūšių traumos – viena yra nudegimai, kuriuos sukėlė 27 tūkst. voltų elektros iškrova, o kita – galvos. Viliamės, kad Fergusas pats išeis iš ligoninės, tačiau puikiai suprantame, kad tai nerealu. Galbūt, vieną dieną, bet tam prireiks laiko“, – sako vaikino tėvas.

F. Chetwyną Kelly artimieji apibūdina kaip „tikrą keliautoją“, kuriam pakako išminties po vidurinės mokyklos nestoti į universitetą, o leistis į kelionę po pasaulį, tai buvo vaikino gyvenimo svajonė.

„Kai tenka rinktis, ką toliau daryti gyvenime, atsiduri kryžkelėje, priimti teisingą sprendimą labai sunku. O jis visada žinojo, ko nori – pamatyti pasaulį. Visiems pasitaiko blogų ir gerų dienų. Mane supras visi tėvai – mes dabar gyvename košmare“, – pasakoja vaikino tėvas.