Valstybės Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas penktadienį atvyko į Rumuniją dalyvauti Juodosios jūros ekonominio bendradarbiavimo parlamentinės asamblėjos posėdyje.

URM tvirtina, kad Rumunija „privalėjo“ įsileisti S.Naryškiną, nes keliones į ES draudžiančiame dokumente yra nurodyta, jog „tie apribojimai netaikomi tuo atveju, kai valstybė narė turi įsipareigojimų pagal tarptautinę teisę, remiantis daugiašale sutartimi, kuri suteikia privilegijas ir imunitetą“.

Vėliau S. Naryškinas sakė kalbą Rumunijos Senate, o protestuodami prieš jo buvimą čia vietinei ukrainiečių bendruomenei atstovaujantys įstatymų leidėjai į salę atėjo nešini plakatu: „2008 – Gruzija, 2014 – Ukraina. Kas bus kitas? Putinai liaukis“.

S. Naryškinas į tai nekreipė dėmesio ir tęsė savo kalbą.

Apribojimus Rusijos pareigūnų ir verslininkų kelionėms įvedė JAV ir ES, atsakydamos į Maskvos 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)