Kaip skelbia pareigūnai, gruodžio 12 dieną Lvovo socialiniai pareigūnai gavo pranešimą, jog viename iš miesto šilumos punktų gyvena romų šeima su mažamečiais vaikais. Visai netoliese minėtojo šilumos punkto įsikūręs Lvovo apskrities Ukrainos Saugumo tarnybos skyrius.

Pranešama, kad šilumos punkte iš viso gyveno 3 suaugę žmonės ir du vaikai – penkių ir dešimties metų. Šeima teigia atvykusi iš Užhorodo, Lvove jie visi verčiasi elgetavimu.

Romų šeima perduota policijos pareigūnais, vaikais pasirūpins atsakingos tarnybos. Vyksta tyrimas. Tyrimo metu jau nustatyta, jog vaikai neturi gimimo liudijimų, berniukas nei karto nelankė mokyklos, nemoka nei skaityti, nei rašyti. Vaikų ateities klausimą spręs Ivano Frankivsko rajono vaikų teisių gynimo tarnyba.

„Gyvenimas šilumos punktuose ar kitose požeminėse vietose yra labai pavojingas, ypač kalbant apie mažamečius. Todėl socialinės tarnybos reakcija buvo skubi. Deja, tokių atvejų pasitaiko, ir ne taip jau retai“, - situaciją komentuoja Lvovo miesto socialinių tarnybų šeimoms, vaikams ir jaunimui centro Ivano Frankivsko rajoninio skyriaus vadovas Romanas Mikula.