Spalio mėn. žirgas vardu Mielasis ančiukas (angl. Sweet Ducky), kurį R. Kadyrovas įsigijo 2011 m. iš jo buvusių šeimininkų, gyvenančių Naujajame Džersyje, turėjo dalyvauti lenktynėse Leksingtone (Kentukio valstija). Tačiau, kaip rašo „The New York Times“, JAV valstybės departamentas pranešė valstijos lenktynių organizaciniam komitetui apie tai, kad R. Kadyrovui reguliariai pateikiami kaltinimai dėl kankinimų, žudymų ir žmogaus teisių pažeidimo Čečėnijoje.

Tad galiausiai Mielasis ančiukas lenktynėse nedalyvavo. Pretekstu, kodėl R. Kadyrovo žirgui neleista dalyvauti lenktynėse, tapo faktas, jog jo atstovas nedalyvavo svarstyme prieš tai, kai turėjo būti išduota dalyvavimo licencija.

Prieš du mėnesius iki svarstymo R. Kadyrovas kreipėsi į Niujorko valstijos žirgų lenktynių ir azartinių žaidimų tarybą ir paprašė išduoti jam leidimą dalyvauti lenktynėse. Paprastai tokie prašymai patenkinami per kelias dienas, tačiau Niujorko valstijos vadovybė pasikonsultavo su Valstybės departamentu ir licencijos išdavimą atidėjo.

Anonimu pageidavęs likti tarybos darbuotojas, atsakingas už lenktynių organizavimą, leidiniui pareiškė, kad nėra jokių abejonių, jog R. Kadyrovo žirgai nedalyvaus Niujorko valstijoje rengiamose lenktynėse.