„Kas jie? Už šimtą su viršum milijonų gyventojų sprendžia 30 tūkstančių žmonių? Kas už jų stovi? Iš kur jie atsirado? Tai Rusijos priešai“, - samprotavo R. Kadyrovas.

„Reikia sakyti tiesą, kokia ji yra. Jeigu būtų mano valia, pasodinčiau tuos žmones, kurie organizuoja mitingus“, - pridūrė Čečėnijos vadovas.

R. Kadyrovas taip pat kritiškai įvertino ir populizmu užsiimančių politikų veiklą. „Tai tikra plepologija, todėl jie yra tautos ir Rusijos Federacijos priešai. Aš paprašyčiau jų, kad jie sėdėtų toliau, žaistų kompiuteriais, aptarinėtų visokius gandus ir gyventų savo gyvenimą“, - dėstė savo požiūrį R. Kadyrovas.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus jis vieną iš protestų judėjimo lyderių tinklaraštininką Aleksejų Navalną pavadino „tikru plepiu, nežinančiu apie ką kalba“. „Protingas, pasirengęs, stiprus kažkieno darbuotojas – o pasisako prieš tautą“, - įsitikinęs Čečėnijos vadovas.

R. Kadyrovas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad kovą įvyksiančiuose Rusijos prezidento rinkimuose Vladimiras Putinas pasieks pergalę jau pirmame ture.

„Mes kitų kandidatų ir neturime, o šie – nevykėliai. Aš jų vietoje visai nebūčiau stojęs prieš tautą – visą gyvenimą eiti į rinkimus ir niekada nelaimėti, - pridūrė R. Kadyrovas. - Tegul kiti žmonės ateina, o dabar atsirado šitie Ziuganovas, Mironovas, Žirinovskis, Javlinskis, Prochorovas – jie ne prezidentai. Rusijos likimą turi lemti stiprus žmogus. Esu įsitikinęs, kad pas mus Kaukaze, Čečėnijos respublikoje, laukia šios datos, kad galėtų nueiti į rinkimus ir balsuoti už Putiną“.