M. Kalašnikovas teigia, jog Rusijos Toljačio mieste buvo iškabinti plakatai, kuriuose per rinkimus į Valstybės Dūmą agituojama balsuoti už komunistų partijos kandidatą Leonidą Kalašnikovą, o juose neteisėtai panaudota jo nuotrauka ir pavardė (M. Kalašnikovo nuotrauka plakate įdėta greta politiko L. Kalašnikovo).

Pareiškime prokuratūrai M. Kalašnikovas teigia, jog Komunistų partijai jis nedavęs sutikimo naudotis jo vardu ir nuotraukomis, todėl rinkimų kampanijos plakatas pažeidžia šalies įstatymą dėl „pagrindinių rinkėjų teisių užtikrinimo ir teisės Rusijos Federacijos piliečiams dalyvauti referendume“.

Samaros srities Komunistų partijos regioninio komiteto atstovas spaudai Sergejus Arsenjevas „RIA Novosti“ sakė, jog M. Kalašnikovas pretenzijų pačiai partijai neišreiškė. Anot atstovo, Komunistų partijos narys L. Kalašnikovas asmeniškai bendravo su bendrapavardžiu, kuris esą kaip tik rašė laišką, kuriame teigia neprieštaraujantis jo pavardės ir nuotraukos naudojimui partijos rinkimų kampanijoje. S. Arsenjevas taip pat pridūrė, jog tokiais atvejais tiesiogiai kreipiamasi į asmenį ir prašoma jo leidimo; esą partija, prieš išplatindama plakatus, gavo raštišką M. Kalašnikovo sutikimą.

„Galiu numanyti, jog tai dar vienas mūsų oponentų bandymas sukompromituoti mūsų politikus“, - įsitikinęs partijos atstovas.

Rusijos Komunistų partijos centrinio komiteto pirmininko pavaduotojas Vladimiras Kašinas, kaip skelbia ITAR-TASS, teigia, jog partija gavo M. Kalašnikovo leidimą su jo parašu. Politikas neatmeta galimybės, jog Kalašnikovo automato kūrėjui spaudimą daro partija „Vieningoji Rusija“.

„Vieningosios Rusijos“ generalinės tarybos prezidiumo sekretorius Sergejus Neverovas per plenarinį Valstybės Dūmos posėdį pasmerkė Komunistų partijos sprendimą agitacijai pasinaudoti M. Kalašnikovo vardu ir veidu, o automato kūrėjo raštišką leidimą taip elgtis įvardijo kaip klastotę. „Jūs pažeidėte ne tik įstatymą, bet ir visas etikos ir moralės normas“, - komunistams pareiškė S. Neverovas.

Anksčiau partija „Vieningoji Rusija“ apkaltino komunistus papirkinėjus rinkėjus Permės krašte. O komunistai spalį net du kartus kreipėsi į centrinę rinkimų komisiją su skundais dėl neteisėtos „Vieningosios Rusijos“ agitacijos.