Šią kapsulę 1979 metų liepos 15 dieną užkasė jauni kariai, tarnavę karinių kosmoso pajėgų dalinyje minėtame miestelyje. Ant tvirto, 1 m ilgio ir 40 cm pločio popieriaus ranka rašyti palinkėjimai buvo adresuoti 2024 metų jaunimui.

Kapsulė su linkėjimais buvo parengta minint 55 metų sukaktį nuo tada, kai komjaunimui buvo suteiktas Vladimiro Iljičiaus Lenino vardas.

„Be atminties nėra ateities, - rašoma linkėjimuose. – Atminkite, kaip mes prisimename amžinus Spalio revoliucijos bei pilietinio karo didvyrius, penkmečio herojus, šlovingus mūsų Tėvynės gynėjus grėsmingais fašistinio įsiveržimo metais, didžiųjų komunistinių statybų darbininkus“.

„Kaip ir jie, mes nemąstome apie gyvenimą be kovos ir kuriamojo darbo komunizmo pergalės labui. Mūsų pasididžiavimas – ankstesnių kartų žygdarbiai – tai ir mūsų atsakomybė Partijai, Tėvynei bei Liaudžiai“.

„Viskas buvo pasiekta didvyrių darbu bei krauju ir jūsų nuostabus gyvenimas – tai mūsų meilės tąsa“, - ateities kartoms rašė jauni 8-ojo dešimtmečio kariai – komjaunuoliai.

„Per 45 mus sujungiančius metus mes jums sakome... tegu jūsų charakteriai būna narsesni. Tegu jūsų dainos būna linksmesnės. Tegu jūsų meilė būna karštesnė. Mes negailime savęs, nes žinome: jūs būsite geresni už mus“, - rašoma palinkėjimuose.

Kapsulė iškilmingai buvo perduota karinio dalinio 14086 vadui Olegui Markovui, kuris atiduos ją kariniam muziejui.