„Sprogimą sukėlė sprogdintojas mirtininkas, kurio amžius – nuo 12 iki 14 metų ... Arba (jis) susprogdino (bombą), arba ją susprogdino kiti“, – spaudos konferencijoje Stambule sakė R.T.Erdoganas.

R.T.Erdoganas žurnalistams sakė, kad žuvusiųjų skaičius dabar yra 51 – vienu didesnis nei anksčiau sekmadienį Gaziantepo gubernatoriaus pateiktas oficialus skaičius.

Pasak R.T.Erdogano, buvo sužeisti 69 žmonės, kurių 17-os būklė yra kritinė.

Dar buvo sužeisti 94 žmonės, tarp jų – nuotaka ir jaunikis.

Jis pakartojo, jog pradinė informacija rodo, kad ataką surengė „Islamo valstybė“ (IS).

„Buvo aišku, kad „Daesh“ (IS) pastaruoju metu turėjo tokią organizaciją Gaziantepe arba bandė pasidaryti erdvės sau, – sakė R.T.Erdoganas. – Buvo įvykdyta, vykdoma daug intensyvių operacijų. Žinoma, mūsų saugumo pajėgos vykdys šias operacijas dar intensyviau.“

„Kad ir iš kur ateina šis teroras, mums tai nieko nekeičia. Kaip valstybė mes panaudosime savo visą jėgą, vieningi, petys į petį, kad kovotume su teroru kaip darėme liepos 15-ąją“, – sakė prezidentas, turėdamas omenyje tai, kaip piliečiai sustabdė bandymą nušalinti jį nuo valdžios.

Autobuso vairuotojas, kuris vežiojo kai kuriuos svečius iš Sirto į Gaziantepą, sakė negalintis patikėti, kad tos vestuvės buvo atakuotos.

„Tai buvo vestuvių šventė. Tiesiog įprastos vestuvės, – Anatolijos naujienų agentūrai pasakojo Hamdullah Ceyhanas. – Ši ataka buvo bjauri. Kaip jie (galėjo) padaryti tokį dalyką?“

Gaziantepe vicepremjeras Mehmetas Simsekas ir šalies sveikatos apsaugos ministras aplankė sužeistuosius ir apžiūrėjo atakos vietą.

„Tai precedento neturinčio žiaurumo ir barbariškumo skerdynės, – sakė jis žurnalistams. – Mes ... susivieniję prieš visas teroro organizacijas. Jie nenusileis.“

Turkijos pareigūnai uždraudė žiniasklaidai nušviesti ataką, kol bus baigtas tyrimas.

Vėlai šeštadienį netoli Sirijos sienos esančiame Gaziantepe įvykdyta ataka yra daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Turkijoje šiais metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)