„Neturime agresyvių ketinimų šių šalių atžvilgiu, – kalbėjo V. Putinas Rusijos ginkluotųjų oro pajėgų pilotams. – Manymas, kad pulsime kokią kitą šalį – Lenkija, Baltijos valstybės, čekai tai pat bijo – yra visiška nesąmonė“.

Įspėjo dėl scenarijaus, jei Ukrainai perduoti naikintuvai F-16 pultų iš karinių bazių trečiosiose šalyse

Rusija, pasak prezidento V. Putino, rengiasi tam, kad Ukraina netrukus gali panaudoti pirmuosius amerikiečių gamybos naikintuvus F-16. Todėl jis įspėjo dėl scenarijaus, kuris esą net nėra diskutuotinas: jei naikintuvai pultų iš karinių bazių trečiosiose šalyse, šios bazės taptų teisėtais Rusijos kariuomenės taikiniais.

Tai V. Putinas pareiškė lankydamasis karinių oro pajėgų mokymų centre Toržoko mieste, esančiame už 260 km nuo Maskvos, pranešė rusų naujienų agentūros.

Ukrainai kovoje su daugiau kaip dvejus metus trunkančia Rusijos agresija trūksta modernių naikintuvų. Todėl tokios šalys, kaip Nyderlandai ir Danija suteiks Kyjivui F-16 orlaivių. Ukrainiečių pilotų mokymai, be kita ko, vyksta Rumunijoje. Ukrainos karinės oro pajėgos F-16 turėtų pradėti naudoti dar šiais metais, tačiau kada tiksliai, neaišku.

Kremliaus vadovas trečiadienį pareiškė, kad F-16 nepakeis karinės padėties. „Mes sunaikinsime jų lėktuvus, kaip dabar naikiname jų tankus, šarvuočius ir kitą techniką“, – kalbėjo jis. Tačiau F-16 potencialiai gali nešti ir branduolinį ginklą. Todėl Rusija esą į tai atsižvelgs vykdydama karinį planavimą. Ukraina neturi branduolinių ginklų. Buvusius sovietinius atominius ginklus, buvusius jos teritorijoje, ji 1994 m. perdavė Rusijai.

V. Putinas dar kartą teisino savo karą prieš kaimyninę šalį, argumentuodamas tai tariama rusų apsauga teritorijose, kurios istoriškai priklauso Rusijai. Jis nesąmone pavadino būgštavimus, kad Rusija gali pulti Europą. Europos vyriausybės esą nori įbauginti savo gyventojus, kad „ištrauktų pinigų“.

V. Putinas lankėsi karinių oro pajėgų mokymų centre Toržoko mieste
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)