Šeštadienio protestai palietė 950 miestus 80 pasaulio šalių. Protestas, pavadintas „Užimk Volstritą“, prasidėjo Niujorke prieš mėnesį.

BBC korespondentai, esantys Romoje, praneša, kad protestų aukomis tapo tiek patys demonstrantai, tiek policininkai, kurie šiuo metu yra gydomi ligoninėje. Apie 20 demonstrantų buvo areštuoti ir apkaltinti nusikaltimais, susijusiais su smurtu.

Romos policija praneša, kad buvo rastos kelios nesprogusios benzino bombos. Italijos sostinės gyventojas Antonino Fiuggi naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „tokie dalykai neturėtų vykti civilizuotoje šalyje, tokie dalykai neturėtų būti leidžiami“.

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi sakė, kad atsakingi už smurtą „turi būti pasmerkti visų, be jokių išlygų“.

Vatikano atstovas Federico Lombardi sako, kad 18 a. Šv. Marcelino ir Petro bažnyčia buvo išniekinta protestuotojų. Jos parapijos kunigas sakė, kad Mergelės Marijos statula buvo išmesta į gatvę ir sudaužyta.

Protestai vyko ne tik Romoje. Londone apie 250 protestuotojų, kurie pasistatė apie 70 palapinių prie Šv. Pauliaus Katedros, pažadėjo ten pasilikti neribotą laiką, palaikant Niujorko protestą. Į protestą Londone susirinko nuo 2000 iki 3000 protestuotojų, - praneša BBC.

Viena protestuotoja sakė naujienų agentūrai „Reuters“: „Žmonės sako - užtenka reiškia užtenka, mes norime tikros demokratijos, ne tokios, kuri yra paremta stambaus verslo ir bankinės sistemos interesais“.

Priešais Europos centrinio banko (ECB) pastatą Frankfurte per naktį stovyklavo maždaug 200 protestuotojų, o nauja antikapitalistų demonstracija sekmadienį planuojama Berlyne, pranešė organizatoriai.

Tuo metu Niujorke per naktį policija areštavo apie 70 žmonių. Protestai vyko taip pat kituose JAV miestuose, tarp jų Los Andžele.

Protestai vyko ir Madride (Ispanija), Lisabonoje (Portugalija), Atėnuose (Graikija), Toronte (Kanada), taip pat ir kituose pasaulio miestuose.

DELFI primena, kad akcija „Užimk Volstritą“ („Occupy Wall Street“) prasidėjo Niujorke maždaug prieš mėnesį. Pasivadinę 99 procentais, žmonės išėjo į gatves protestuoti prieš likusio 1 procento vykdomą ekonominę politiką. Protestai iš Niujorko išplito į kitus JAV miestus, o dabar įgyja ir pasaulinį mastą. Šeštadienį akcija vyksta keliuose žemynuose.