Akademikas pabrėžė, kad ateinančiais metais Žemės gyventojų laukia technogeninės problemos, nes prognozuojami stiprūs Saulės plazmos pliūpsniai, informuoja „RIA Novosti“. L. Zelionyj pabrėžė – nors 2012 m.

Rusijoje mokslininkai nelaukia jokių ekstremalių reiškinių, susijusių su didėjančiu Saulės aktyvumu, stebėti padėtį būtina.

Mokslo darbuotojas pabrėžė, kad 2011 m. vasarą į kosmosą bus paleista tyrimų stotis „Radiostron“, kuri tirs ir Saulės aktyvumą. Akademiko teigimu, „Radiostron“, kad ir su didelėmis pertraukomis, stebės atmosferą tarp Žemės ir Saulės. Palydovas galės užfiksuoti Saulės pliūpsnį likus dviem valandoms iki jo.

Kosminių tyrimų instituto vadovas informavo, kad Rusijoje dar nėra saulės aktyvumo didėjimą prognozuojančios sistemos. Jo įsitikinimu, 2012 m. Rusijai neturėtų būti ekstremalūs, o šiuo laikotarpiu geomagnetinio poveikio centras bus JAV ir Kanadoje.

Tik per 50 – 70 metų padidėjęs Saulės aktyvumas pasijaus ir Rusijos teritorijoje – Sibire. Ten formuosis vadinamoji geomagnetinė kepurė.