Grupuotė, vadinanti save Ukrainos sukilėlių armija, politikos ekspertui Volodymyrui Fesenkai atsiųstame elektroniniame laiške teigia nužudžiusi du viešus Ukrainos veikėjus.

Abi aukos garsėjo griežtu požiūriu vyriausybės atžvilgiu. Kijevo pareigūnai tiria gauto laiško autentiškumą.

Laiške, kuris neva skirtas Opozicijos blokui, susijusiam su nuverstu prezidentu Viktoru Janukovyčiumi, teigiama, kad grupuotė taip pat susijusi su kelių kitų politikų ir su buvusiu Ukrainos prezidentu siejamų pareigūnų nužudymais.

Sukilėlių armija, pasivadinusi kontraversiškai vertinamų, Antrajame pasauliniame kare kovojusių, Ukrainos nacionalistų partizanų vardu, laiške įsakė tiems, kurie yra atsakingi už antiukrainietišką veiklą, išvykti iš šalies iki pirmadienio.

"Mes keliame negailestingą maištą prieš antiukrainietišką išdavikų ir Maskvos liokajų režimą. Nuo šiol su jais kalbėsime tik ginklų kalba", - V. Fesenka citavo gautą laišką.

Buvęs parlamentaras, priklausęs V. Janukovyčiaus partijai, O. Kalašnikovas rastas negyvas trečiadienio pavakarę su šautinėmis žaizdomis netoli savo buto. Vėliau du kaukėti užpuolikai nušovė O. Buziną.

Saugumo tarnybų atstovas Markijanas Lubkivskis išreiškė abejones dėl elektroninio laiško autentiškumo ir jo autorių ketinimų. Jis teigė, kad laiškas buvo išsiųstas iš Vokietijos, jame buvo gramatinių klaidų, o tai būtų nebūdinga tikram ukrainiečiui. Be to, atstovas pareiškė, kad Ukrainos sukilėlių armija neegzistuoja. Tačiau jam paprieštaravo kraštutinės dešinės partijas tyrinėjantis Antonas Šechovcovas. Pasak jo, tokia grupuotė egzistuoja nuo 2014 m. sausio. Ekspertai sakė, kad tai nedidelė radikali nacionalistų grupuotė, kuri buvo užėmusi Kijevo miesto rotušę. Jis taip teigė ėmęs interviu iš šios grupuotės lyderio.

Ukrainos pareigūnai prižadėjo atlikti atvirą ir išsamų tyrimą, siekdami susekti dviejų vyrų žudikus.