URM atstovas spaudai pranešė, kad spalio 16 d. ministerija sulaukė informacijos iš laivybos bendrovės „Bourbon“, jog netoli Nigerijos krantų piratai paėmė įkaitais septynis laivo „Bourbon Liberty“ įgulos narius, o tarp jų yra ir vienas Estijos pilietis.

„Užsienio reikalų ministerija sprendžia šį klausimą kartu su atitinkamomis žinybomis ir palaiko ryšį su Estijos piliečio giminaičiais ir laivybos bendrovės atstovais“, – sakė atstovas spaudai.

Agentūros AP duomenimis, septynis asmenis paėmė įkaitais Nigerio deltoje. Tai Nigerijos rajonas, kuriame išgaunama nafta.

Kaip praneša RBK, kol kas nė viena iš piratų ar teroristinių grupuočių neprisiėmė atsakomybės už pagrobimą.

Patvirtino Rusijos ambasada

Rusijos ambasada Nigerijoje pranešė, kad prie šios šalies krantų iš vieno laivo pagrobti septyni jūreiviai: šeši rusai ir vienas estas.

"Mes patvirtiname, kad pirmadienį šeši rusų jūreiviai ir vienas estų jūreivis buvo pagrobti iš buksyro, priklausančio firmai "Bourbon", - sakė agentūrai "Interfax" laikinasis reikalų patikėtinis Valerijus Šapošnikovas. - Pagrobimas įvyko Nigerijos pakrantės vandenyse. Niekas iš įgulos nenukentėjo".

Pasak jo, pagrobtųjų buvimo vieta nežinoma.

Tą patį pranešė ir laivo "Bourbon Liberty 249" savininkė, Prancūzijos naftos pramonės firma "Bourbon" - spalio 15 dieną pagrobti septyni jūreiviai: šeši rusai ir vienas estas.

"Kiti devyni įgulos nariai tebėra laive, kuris plauka į Ono uostą. Jie saugūs, sveiki ir gyvi", - nurodoma "Bourbon" pranešime.

Pagrobimai siekiant išpirkos dažni Nigerio upės deltoje.