Savaitraštis "Charlie Hebdo", praėjus vos dienai po gaisro redakcijoje, savo "teisę pašiepti" gina keturių puslapių priede, kurį ketvirtadienį galima gauti su kairės pakraipos dienraščiu "Liberation".

Atsakomybės už skandalingo leidinio redakcijos padegimą iki šiol niekas neprisiėmė. Išpuolio išvakarėse žurnalas išleido specialų Arabų pavasariui skirtą numerį, kurį, kaip skelbė redakcija, svečio teisėmis "redagavo" pranašas Mahometas ir kuris ta proga buvo pervadintas "Charia (šariato) Hebdo".

Ant viršelio spausdinama pranašo karikatūra ir pareiškimas: "100 kirčių, jei nemirsit iš juoko!"

Vaizduoti pranašo veidą islamas griežtai draudžia.

Nors Prancūzijos musulmonų grupės patį "Charlie Hebdo" kritikuoja, tačiau smerkia padegamųjų bombų išpuolio kaltininkus.

"Aš labai pritariu spaudos laisvei, net jeigu spauda ne visada švelniai elgiasi su musulmonais, islamu ar Paryžiaus mečete", - sakė Paryžiaus pagrindinės mečetės vadovas Dalilas Boubakeuras.

"Prancūzijos musulmonai neturi nieko bendra su politiniu islamu", - pridūrė jis.

Po gaisro žurnalo "Charlie Hebdo" laikinai persikraustė į laikraščio "Liberation" patalpas. Abiejų leidinių darbuotojai bendrai paruošė ketvirtadienio priedą, kuriame dar kartą spausdinama satyriniame savaitraštyje publikuota karikatūra.

"Po gaisro redakcijoje ši komanda gina savo teisę pašiepti", - rašoma priedo pirmajame puslapyje.

Priede taip pat galima išvysti kelis naujus "Charlie Hebdo" karikatūristų darbus. Viename jų į pranašą panašus asmuo, visai kaip Marilyn Monroe, mėgina rankomis nuleisti vėjo plaikstomą drabužį, kurį iš apačios pakėlė nuo laikraščio "Charlie Hebdo" atėjęs šviežias vėjo gūsis. Kitoje karikatūroje galima išvysti oru lenkiančią padegamąją bombą su liepsnose skendinčiu veidu ir užrašu "Tai taip jūs įsivaizduojate pranašą?".