27 metų Saadas Rajraji ir 29 metų Charaf-Dinas Aberouzas buvo apkaltinti ryšiais su teroristine grupe, bet nenustatyta, kad jie būtų kaip nors susiję su tuo „Islamo valstybės“ (IS) įkvėptu policininkų poros nužudymu, kurį praėjusį pirmadienį įvykdė Larossi Abballa.

Abu minimi vyrai 2013 metų rugsėjį drauge su L. Abballa buvo nuteisti kaip nariai tinklo, kurio tikslas buvo siųsti džihadistus į Pakistaną, sakė tyrimui artimi šaltiniai.

Trečias šio tyrimo metu areštuotas vyras buvo paleistas nepateikus jam kaltinimų.

Radikalių pažiūrų teistas L. Abballa, kuris buvo stebimas, minėtą policininką ir jo partnerę nužudė prie jų namų, o paskui pats buvo nukautas per policijos reidą.

Prieš tai, kai buvo nukautas, L. Abballa feisbuke paskelbė tiesioginį įrašą, kuriame prisipažino dėl tų žmogžudysčių ir ragino kitus džihadistus toliau lieti kraują.

Pirmadienio nusikaltimas, įvykdytas mažame miestelyje į šiaurės vakarus nuo Paryžiaus, yra pirmas kruvinas smūgis Prancūzijoje po „Islamo valstybės“ kuopelės lapkričio mėnesį sostinėje įvykdytų koordinuotų atakų, kurios pareikalavo 130 gyvybių.