Sekmadienį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as lankėsi visose septyniose išpuolių vietose, kad pagerbtų išpuolio aukas ir sužeistuosius.

Šeštadienį britų popmuzikos legenda Stingas surengė pasirodymą atnaujintos „Bataclan“ koncertų salės atidaryme. Jį stebėjo ir 90-ies prieš metus žuvusių žmonių artimieji.

Pasikeitusias nuotaikas buvo galima justi lauke - pastatą juosė šimtai metrų apsauginių atitvarų, lankytojai buvo nuodugniai tikrinami, o juos pasitiko daug ginkluotų policininkų.

2015 m. lapkričio 13 d. ginkluoti užpuolikai pasiskirstę į tris grupes puolė Prancūzijos nacionalinį stadioną, penkis barus ir restoranus Rytų Paryžiuje bei „Bataclan“ koncertų salę ir nužudė 130 žmonių. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.

Praėjus metams po teroro akto 9 žmonės vis dar laikomi ligoninėse, kai kurie kiti buvo paralyžiuoti arba kitaip nepagydomai sužaloti. Prancūzijos valdžia teigia, kad daugiau nei 600 žmonių vis dar teikiama psichologinė pagalba.

Po šių išpuolių Prancūzijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, kuri vis dar galioja. Tačiau tai nepadėjo išvengti policininkų poros nužudymo jų pačių namuose birželio mėnesį, kunigo nužudymo Normandijos bažnyčioje prie altoriaus ar 86 žmonių žudynių per Bastilijos dienos išpuolį Nicoje liepos mėnesį.

Be to, šalies premjeras Manuelis Vallsas įspėjo, kad teroristai smogs ir vėl, tačiau patikino, kad Prancūzija turi visas reikalingas priemones duoti atsaką ir laimės šioje kovoje.