Viktoras M. teigia, kad nusikaltėliai nušovė politiką tiesiog jo akyse.

Vyras ėjo Didžiuoju akmeniniu tiltu atsilikdamas nuo B. Nemcovo ir jo palydovės maždaug 80 metrų. Pasak Viktoro, jis nežiūrėjo į šalis, didesnį dėmesį skyrė savo išmaniąjam telefonui, tačiau staiga pastebėjo, kaip merginos bendrakeleivis nukrito ant žemės.

Tuo momentu, pasak Viktoro, nuo kūno į važiuojamosios dalies pusę nubėgo kitas vyras. Jis peršoko atitvarus, išbėgo tiesiai ant tilto ir sėdo į automobilį, kuris laukė jo antrojoje eismo juostoje. Liudininkas negalėjo prisiminti, kokios markės automobilis tai buvo, tačiau jam atrodo, kad tai buvo vietinės gamybos mašina.

Nusikaltėlis įšoko į automobilį ir jis labai greitai nurūko iš nusikaltimo vietos ir pasislėpė.

Viktoras puolė padėti ant žemės gulinčiam vyrui, tačiau pavėlavo – gavęs keletą kulkų į nugarą B. Nemcovas pradėjo švokšti ir po kurio laiko mirė. Tik vėliau Viktoras sužinojo, kad jam ant rankų mirė garsus politikas.

Primename, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį Maskvos centre nušautas politikas, aršus V. Putino kritikas 55 metų B. Nemcovas. 

B. Nemcovas buvo nušautas septyniais šūviais į nugarą.

Sekmadienį, kovo 1-ąją, Maskvoje B. Nemcovas organizavo V. Putino kritikų mitingą prieš karą Ukrainoje. Būtent apie tai ir buvo paskutinis nužudyto politiko pranešimas socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje. 

Boriso Nemcovo advokatas Vadimas Prochorovas įvykio vietoje žurnalistams pareiškė, kad B. Nemcovas sulaukė grasinimų socialiniuose tinkluose, tačiau jis teigia netikintis, jog šį nusikaltimą planavęs žmogus būtų apie tai pranešęs.
„Borisui prieš kelis mėnesius kažkokie ataušėliai grasino socialiniuose tinkluose. Kažkoksataušėlisjam parašė:„Greitu metu aš tave nudėsiu“. Tačiau aš netikiu, kad tas žmogus, kuris iš tiesų suplanavo šį nužudymą, būtų žarstęs tokius pareiškimus,“ - teigė V. Prochorovas.

Anot B. Nemcovo advokato, dėl grasinimų buvo kreiptasi į teisėsaugą, tačiau jokio atsakymo nesulaukta.

„Mes kreipėmės į teisėsaugos organus, tačiau jokių naujienų negavome. Vienas dalykas akivaizdus: niekas iš Boriso Nemcovo aplinkos ir bendražygių negali jaustis saugūs. Esu įsitikinęs, kad tai politinis motyvas, be to, nusikaltimą galėjo įvykdyti tie, kas sugrįžo iš karštųjų taškų Ukrainos pietryčiuose“.

Tačiau naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi šaltiniu teisėsaugos institucijose, praneša, kad prieš nužudymą B. Nemcovas nesikreipė į teisėsaugos organus dėl grasinimų. Anot šaltinio, patikrinimas parodė, kad opozicionierius nenukreipė į teisėsaugos organus jokių pareiškimų dėl grasinimų. Jo turimais duomenimis, B. Nemcovui galėjo grasinti iš pavydo.

Taip pat V. Prochorovas pridūrė, kad į Tyrimų komitetą ėmė kviesti artimiausius politiko bendražygius ir pažįstamus. „Aš kol kas nenorėčiau konkretizuoti, tačiau į apklausas buvo iškviesti daugelis iš jo bendražygių ir pažįstamų“, - patikino jis.

Bus eitynės

Sekmadienį Rusijoje opozicijos šalininkai rengia eitynes Maskvos gatvėmis, pagerbdami Kremliaus kritiką B. Nemcovą. Laukiama apie 50 tūkst. žmonių. Politiko mirtis prezidento Vladimiro Putino oponentams kelia vis daugiau nerimo dėl Rusijos ateities. Apie tai praneša "Reuters".

V. Putinui atskaitingos nacionalinių tyrimų tarnybos teigia šiuo metu tyrimą vykdančios keliomis kryptimis: anot jų, manoma, kad žydų kilmės B. Nemcovas galėjo būti nužudytas radikalių islamistų, taip pat neatmetama galimybė, kad į jį pasikėsinti galėjo opozicija, norėdama taip užjuodinti prezidento vardą.

Prezidento oponentų teigimu, tokie kaltinimai rodo Rusijos lyderių cinizmą: taip pasitelkiamas nacionalizmas, neapykanta ir antivakarietiškas nusistatymas, siekiant paremti Ukrainoje vykdomą politiką bei nukreipti valdžiai palankia linkme kaltinimus dėl šalies ekonominės krizės.

"Tai smūgis Rusijai. Jeigu taip bus baudžiama už politinį požiūrį, tuomet ši šalis tiesiog neturi jokios ateities", - po įvykdytos B. Nemcovo žmogžudystės sakė opozicijos lyderis Sergejus Mitrochinas.

Pats Rusijos prezidentas B. Nemcovo nužudymą vadina "provokacija", o politiko motinai pažadėjo, kad žudikai bus rasti ir nubausti.