Kaip informuoja obozrevatel.com, ji papasakojo tyrėjams, kad laukė B. Nemcovo prekybos paviljone GUM, ten pora pavakarieniavo kavinėje „Bosko“. Apie 23 val. (vietos laiku) jie išėjo į gatvę ir pasuko Vasilijaus nuokalne (Vasiljevskij spusk) vadinamos aikštės link. Po 10 min. jį nušovė.

TSN žurnalistai surado A. Durickajos draugų iš Bila Cerkvos – miesto, kuriame ji gimė ir mokėsi.

„Anna buvo ryški, simpatinga mergina, su kuria buvo apie ką pakalbėti. Neįžeidi. Niekada nenorėjo kuo nors pasinaudoti. Kai su kompanija kur eidavome, visada susimokėdavo už save“, – pasakojo vienas iš artimų modelio draugų.

Jo teigimu, po mokyklos A. Durickaja išvyko į Kijevą, su draugėmis nuomojosi butą. Pinigų jai netrūko – seniai dirbo modeliu, pinigų visada turėjo. Prieš dvejus metus A. Durickaja išvyko į Maskvą, nuo tada retai bendravo su artimu draugu.

Ana Durickaja (Lifenews.ru nuotr.)
„Ji niekada neturėjo klastingų kėslų. Kai susipažįsti su mergina, iš karto matosi, jei ji nori, kad ją nusivestų į kiną ar į restoraną. Su Anna šito nebuvo. Su ja galėjai tiesiog ant suolelio palukštenti saulėgrąžų“, – sakė jis.

A. Durickajos bendraklasė, vardu irgi Anna pasakojo, kad mokėsi matematikos klasėje, sėdėjo pirmame suole, pareigingai mokėsi ir vaikščiojo pas repetitorius.

„Po mokyklos sužinojau, kad ji tapo modeliu, nors iki tol nieko panašaus nebuvo. Tiesa, mokykloje ji laimėjo konkursą „Mis ruduo“, galbūt po jo Anna šituo susidomėjo“, – pasakojo B. Nemcovo draugės bendraklasė.

Na o buvęs A. Durickajos vaikinas Anatolijus Kučma priešingai – sako, kad Anna nuo mokyklos laikų svajojo tapti modeliu.

„Ji dar nuo mokyklos laikų norėjo tapti modeliu... Anna buvo mergina, kaip visos – su visais bendravo, jai nerūpėjo, kiek žmogus turi pinigų. Graži mergina, miela“, – atsimena Anatolijus.

Draugai buvo šokiruoti, sužinoję, kad A. Durickaja buvo su B. Nemcovu, kai jį nušovė.

„Kai sužinojau, kad ji buvo su Borisu Nemcovu, iš pradžių nepatikėjau, buvau sukrėsta“, – pasakojo buvusi bendraklasė.

„Draugas paskambino ir pasakė, kad Anna buvo Maskvoje kartu su politiku, o jį nužudė. Nenorėčiau dabar būti jos vietoje. Juo labiau, esant tokiai politinei padėčiai“, – teigė buvęs A. Durickajos vaikinas.

Primename, jog anksčiau paaiškėjo, kad su A. Durickaja neleidžiama susitikti konsului.

A. Durickaja, kuri yra pagrindinė liudininkė Rusijos opozicijos lyderio B. Nemcovo nužudymo byloje, buvo apklausta tyrėjų ir šiuo metu yra laikoma su apsauga, sekmadienį pranešė jos advokatas.

„Anna yra vieno Nemcovo šalininko bute. Ją laiko su sustiprinta apsauga ir niekur neišleidžia“, – advokatas Vadimas Prochorovas sekmadienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

„Iki šiol ji davė visus būtinus parodymus – mes dalyvavome tyrimo veiksmuose. Dėl to Ana dar vakar parašė oficialų pareiškimą Ukrainos konsului, kad jai padėtų kuo greičiau grįžti į tėvynę, į Kijevą“, – pridūrė jis.

Advokatas sakė kol kas neturintis jokių duomenų apie B.Nemcovo nužudymą.

Motina: iš dukros atėmė telefoną ir nori išvežti į kažkokį pensionatą

A. Durickajos motina sekmadienio vakarą pareiškė praradusi ryšį su dukra, skelbia censor.net.ua.

Tokią informaciją perduoda BBC tarnyba ukrainiečių kalba.

„Prieš valandą praradau ryšį su dukra, ji tik spėjo pranešti, kad iš jos atima telefoną... Jai pasakė, kad atims telefoną ir perveš į kažkokį pensionatą“, – teigia merginos motina Inna Durickaja.

Anot moters, iki tol dukra buvo „Boriso padėjėjos“ bute, tačiau Rusijos teisėsaugos pareigūnai „jį apsupo“, ir ji negalėjusi „niekur išeiti“.

A.Durickajos mama žurnalistams taip pat sakė, kad Rusijos tyrėjai, su kuriais jai teko bendrauti, primygtinai reikalavo, kad ir ji pati atvyktų į Maskvą.

„Nemanau, kad toks reikalavimas turi prasmės. Jie (tyrėjai – red.) primygtinai reikalauja, kad atvažiuočiau, žada nupirkti bilietą, tačiau, mano nuomone, jie mane spaudžia vien dėl to, kad, likusi čia, galėčiau ką nors padaryti. Ten aš būsiu tokia pat beteisė kaip ir mano Anna“, – teigia I. Durickaja ir priduria, kad jos dukra „labai nori kuo greičiau sugrįžti į Ukrainą“.

V. Putino kritikas B.Nemcovas buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį Maskvos centre, kai ėjo kartu su A.Durickaja per Didįjį Maskvos upės tiltą netoli Kremliaus. Pareigūnai tiria įvairias šio nusikaltimo versijas, įskaitant nužudymą dėl politinių motyvų.