„Sudužęs sraigtasparnis užsiliepsnojo, jame buvo daugiau nei 10 vyresniųjų vadų, įskaitant generolą F. O. Ogolla“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukštas policijos pareigūnas.

Pasirodžius naujienoms apie katastrofą, prezidentas Williamas Ruto sušaukė skubų Nacionalinio saugumo tarybos posėdį, pranešė jo biuras.

Sraigtasparnis nukrito Elgėjo Marakveto apskrityje, maždaug už 400 kilometrų į šiaurės vakarus nuo sostinės Nairobio, naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango policijos pareigūnas. Tame rajone jis vykdė saugumo misiją, ten dislokuoti Kenijos gynybos pajėgų kariai, pridūrė jis.

W. Ruto paskyrė 61 metų F. O. Ogolla gynybos pajėgų vadu pernai balandį, prieš tai jis ėjo pavaduotojo pareigas. Pernai gegužę W. Ruto žurnalistams sakė paskyręs F. O. Ogolla nepaisant to, kad jis buvo tarp mėginusiųjų panaikinti jo pergalę per rinkimus 2022 m., kai jis nurungė opozicijos lyderį Raila Odinga.

„Susipažinęs su jo gyvenimo aprašymu įsitikinau, kad jis yra geriausias asmuo būti generolu“, – sakė W. Ruto ir pridūrė, kad jo sprendimas prieštaravo daugelio žmonių norams.

F. O. Ogolla, profesionalus naikintuvo pilotas, įstojo į Kenijos gynybos pajėgas 1984 m. balandį, 2018-aisiais iškilo į Kenijos oro pajėgų vado pareigas, jas ėjo trejus metus.