Kelios dešimtys žmonių ketino žygiuoti miesto gatvėmis prie policijos valdybos, kur ginkluoti opozicionieriai jau antrą parą laiko įkaitus.

Susirinkusiesiems kalbėjo opozicijos aktyvistas Davidas Sanasarianas. „Aš esu prieš ginkluotą kovą, bet ten žmonės pradėjo darbą, reikia prie jų prisijungti“, – ragino jis.

Jerevano policijos valdybos viršininkas generolas majoras Ašotas Karapetianas įspėjo D. Sanasarianą ir jo šalininkus, kad tiek mitingas, tiek eitynes yra neteisėti. Po to policija išvaikė akcijos dalyvius.

Sekmadienį anksti rytą apie 30 radikalios opozicijos šalininkų sunkvežimiu taranavo Jerevano policijos valdybos vartus ir įsiveržė į jos teritoriją. Per susišaudymą žuvo policijos pulko vado pavaduotojas, abiejose pusėse yra sužeistųjų. Ginkluoti asmenys paėmė įkaitais ne tik kariškius, bet ir atvykusius vesti derybų pareigūnus, tarp jų – Armėnijos policijos viršininko pavaduotoją generolą majorą Vartaną Jegiazarianą ir Jerevano policijos valdybos viršininko pavaduotoją pulkininką Valerijų Osipianą.