„Prašau visų pasidalinti mano mažosios sesers Emmos nuotrauka, kuri buvo Ari koncerte Mančesteryje. Ji neatsiliepia telefonu, prašau, padėkite man.“ – rašoma vienoje žinutėje, publikuojamoje kartu su šviesiaplaukės merginos nuotrauka.

Kitas socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas kreipiasi į galinčius padėti jam surasti seserį. „Ji dėvėjo rožinius marškinėlius ir mėlynus džinsus, jos vardas Whitney“, – rašo jis.

Sprogimas įvyko Mančesterio arenos fojė, kai tūkstančiai jaunųjų atlikėjos gerbėjų ir jų tėvų buvo atvykę į A. Grande surengtą šou. Didžioji šios dainininkės gerbėjų dalis – paaugliai ir jaunos merginos.

48 m. Paula Robinson buvo priešais areną esančioje traukinių stotyje kartu su vyru, kai pajuto sprogimą ir išvydo šaukiančias panikos apimtas iš arenos bėgančias paaugles.

„Mes išbėgome praėjus vos kelioms sekundėms po sprogimo, paauglėms nurodžiau bėgti kartu su manimi.“ – pasakojo įvykio liudininke tapusi moteris.

P. Robinson teigimu, keliolika merginų kartu su ja nubėgo į netoliese esantį „Holiday Inn Express“ viešbutį, o tada per socialinius tinklus nerimaujantiems tėvams ji pranešė savo telefono numerį, kad jie galėtų susisiekti ir atvykti į vietą.

Moters teigimu, nuo tada jos telefonas netilo. „Tėvai kaip pašėlę mėgino atsidurti šalia savo vaikų. „Holiday Inn“ buvo daug vaikų.“ – pasakojo ji.

Socialiniuose tinkluose skelbta, kad „Premier Inn“ ir kiti Mančesterio viešbučiai taip pat plačiai atvėrė duris ir tapo prieglobsčiu tragedijos liudininkais ir dalyviais tapusiems paaugliams. Remiantis skelbiama informacija, „Holiday Inn“ glaudėsi iki 60 vaikų.

Charlotte Campbell – viena iš mamų, kurioms teko leistis į savo vaikų paieškas. Ji paskelbė savo dukters Olivios nuotrauką ir užklausą dėl galimai jos dukterį Olivią Campbell mačiusių asmenų.

Kitose žinutėse taksi vairuotojai ir Mančesterio gyventojai siūlėsi nemokamai pavėžėti tuos, kuriems reikėjo išvykti iš miesto, o #RoomForManchester grotelinė žymė naudota siūlant laisvus kambarius ir sofas visiems tiems, kurie įstrigo mieste.

„10 min. nuo Mančesterio miesto centro, galiu pavėžėti į ar iš bet kurios vietos. Jei kam nors reikia pagalbos, laukiu žinių.“ – „Twitter“ rašo Danny Hutchas. Praėjus kelioms valandoms po įvykusio sprogimo besišypsančių neatsiradusių paauglių veidų nuotraukos vis dar buvo skelbiamos.

Šalia nuotraukų skelbta ir grotelinė žymė #PrayForManchester.