G. Giffords vyras, astronautas Markas Kelly teigia, jog jo žmona po sunkaus sužalojimo vis sparčiau sveiksta. Moteris jau vaikšto ir pakankamai aiškiai kalba. Tiesa, kartais susidurdama su sunkumais, kai reikia prisiminti vieną ar kitą žodį arba suformuluoti klausimą.

„Vieną dieną ji uždavė kelis klausimus iš eilės. Balandį ar kovą ji nebuvo uždavusi nė vieno klausimo“, - progresą nupasakojo M. Kelly.

Reportaže apie G. Giffords „ABC News“ taip pat publikuoja keletą epizodų apie tai, kaip kongresmenė iš naujo mokėsi tarti, regis, elementarius žodžius. Pavyzdžiui, žodį „tu“.

Anot M. Kelly, politikė ir dabar kartais susinervina, kai kas nors nepavyksta. „Ji kartais nusivilia. Tai natūralu, kai susiduri su tokiu sužalojimu ir tokia negalia, kurią ji labai stengiasi įvekti.

Tačiau G. Giffords išlieka tvirta. Anot „ABC News“, ji netgi svarsto galimybę vėl dalyvauti Kongreso rinkimuose. Sprendimą dėl grįžimo į politiką G. Giffords turėtų priimti per keletą mėnesių.

Arizonos žudynėse vėliau nepakaltinamu pripažintas Jaredas Laughneris nušovė 19 žmonių. Iš artimo nuotolio šūviu į galvą sužeista G. Giffords stebuklingai išgyveno, o jos reabilitacijos procesas juda sparčiau nei tikėtasi.

G. Giffords turi lietuviškų šaknų. Politikės senelis Akipa Hornsteinas buvo Lietuvos rabino sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)