Susišaudymas įvyko ankstyvą popietę Azusoje, 40 km į rytus nuo Los Andželo, naujienų agentūrai AFP sakė Los Andželo apygardos priešgaisrinės apsaugos departamento atstovė Vanessa Lozano.

Pareigūnai, atvykę į įvykio vietą viename gyvenamųjų rajonų rado „kelias šaudymo aukas“ ir patys buvo apšaudyti, žurnalistams sakė Azusos policijos vadas Steve'as Huntas.

Jis sakė, kad pareigūnai pradėjo teikti pagalbą trims sužeistiesiems ir atsakė ugnimi, kai į juos buvo paleisti šūviai. Įtariamas šaulys vėliau rastas negyvas įvykio vietoje.

„Vienas vyras buvo pristatytas į vietos ligoninę, bet ten jis buvo pripažintas mirusiu, dar dvi moterys taip pat buvo atvežtos į ligoninę – abiejų būklė kritinė “, – pranešime nurodė Los Andželo šerifo departamentas.

Incidento detalės ir priežastys vis dar neaiškios.

Dvi rinkimų apylinkės ir kelios mokyklos tame rajone buvo uždarytos, bet viena iš rinkimų apylinkių vėliau vėl atnaujino darbą, nurodė vietos gyventojai.

Azusos policija rekomendavo gyventojams nesiartinti prie įvykio vietos ir likti namuose, o policija nuodugniai apžiūrėjo rajoną, ieškodami kitų galimų įtariamųjų.

Vietos valdžios pareigūnas Deanas Loganas patarė rinkėjams balsuoti kitose rinkimų apylinkėse.

„Rinkėjai turėtų vengti tos teritorijos ir, jei reikės, balsuoti kitoje rinkimų apylinkėje“, – parašė jis savo „Twitter“ paskyroje.

Viena moteris, esanti vienoje iš paveiktų balsavimo apylinkių, sakė girdėjusi šūvius dar prieš tai, kai pareigūnai uždarė apylinkę. Kai kilo incidentas, apylinkės viduje buvo apie 30 žmonių, sakė ji.

„Iš pradžių pamaniau, kad tai statybų (garsai), bet žmonės pradėjo bėgti į patalpą ir pasakoti, kad matė vyruką, dėvintį neperšaunamąją liemenę ir baltus marškinius, – sakė ji televizijai CNN. – Na, o dabar jie laiko mus balsavimo patalpoje ir bando nuraminti.“