"Jei pasitikėjimas prarandamas, jo jau nebėra. Aš tą pasitikėjimą praradau", - pareiškė šalies premjerė per spaudos konferenciją parlamente.

Premjerė buvo apkaltinta pasinaudojusi konfidencialia informacija apie savo pirmtako Paavo Lipponeno (Pavo Liponeno) pokalbius su JAV prezidentu George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu) dėl Irako ir kitais klausimais.

Šios žinios jai per rinkimų kampaniją leido sustiprinti puolimą prieš P.Lipponeną, kuris siekė premjero posto trečiai kadencijai.

Ji apkaltino P.Lipponeną, jog jis pernelyg artimai pritaria Vašingtono pozicijai dėl Irako ir nesistengia užkirsti kelią karui. Suomija nuo Antrojo pasaulinio karo laikosi neutralumo pozicijos.

A.Jaatteenmaki Centro partija per rinkimus gavo daugiausiai balsų ir po to ėmėsi formuoti vyriausybę.

"Slaptų dokumentų aš neprašiau", - per spaudos konferenciją sakė A.Jaatteenmaki, kuri yra pirmoji šalies premjerė moteris.

Trečiadienį parlamente ji teigė, kad "nei prašė, nei buvo gavusi slaptų Užsienio reikalų ministerijos dokumentų".

Tačiau netrukus jos teiginiams paprieštaravo prezidento patarėjas, prisipažinęs dėl informacijos nutekėjimo. Suomijos žiniasklaidai jis sakė, kad prieš rinkimus A.Jaatteenmaki, kuri tuo metu buvo opozicinės partijos lyderė, buvo su juo susitikusi ir paprašė perduoti informaciją apie Iraką.

Ryšiams palaikyti ji davė slaptą fakso numerį ir dokumentai jai buvo nusiųsti. Vėliau ji teiravosi informacijos ir telefonu, sakė pareigūnas.

A.Jaatteenmaki tuo tarpu tvirtina, kad faksu gauti pranešimai jai buvo netikėti.