Oficialūs rezultatai bus paskelbti artimiausiu metu. Tačiau jau girdėti balsų, teigiančių, jog Jugoslavijos Federacija stovi prie pilietinio karo slenksčio.

Opozicija, tvirtinanti, jog dauguma šalies gyventojų savo balsus atidavė jai bei jos remiamam kandidatui Vojislavui Koštunicai, pirmadienį dar kartą pareiškė nuogąstavimą, kad S.Miloševičius neketina susitaikyti su pralaimėjimu.

"Neegzistuoja diktatūra, kurią būtų galima nušalinti demokratišku būdu", - pareiškė vienas opozicijos lyderių Zoranas Džindžičius.

Įvairūs šaltiniai patvirtino, kad rinkimai Jugoslavijoje buvo nedemokratiški. Kai kur drausta balsuoti už opozicijos kandidatus, opozicijos atstovai buvo išvaryti iš balsavimo apylinkių, valdžios pareigūnai galėjo matyti, už kurį kandidatą bei partiją rinkėjas atidavė savo balsą.

Nepaisant vyravusio chaoso bei nuolatinės smurto protrūkių grėsmės, manoma, kad rinkimuose dalyvavo per 70 procentų rinkėjų.

Opozicijos atstovas iš Federalinės rinkimų komisijos sakė, kad pirmieji oficialūs preliminarūs rezultatai bus greičiausiai paskelbti antradienį po pietų.