Teisėsaugos institucijų darbuotojai atliko pirmą Maskvoje nužudytos keturmetės Nastios M. tėvų apklausą. Mažylės tėvas ir motina papasakojo, kad Giulčechrą Bobokulovą pasamdė maždaug prieš metus.

Jiems atrodė, kad moteris yra gera specialistė. Pora pažymėjo, kad auklė visada atsakingai žiūrėjo į savo pareigas.

Prieš kurį laiką Giulčechros šeimoje prasidėjo nesutarimai, ji savo darbdaviams dažnai skundėsi blogais santykiais su sutuoktiniu. Kaip anksčiau pranešė „LifeNews“, per savo pirmąją apklausą sulaikytoji G. Bobokulova pasakė, kad baisiam poelgiui ryžosi po savo vyro neištikimybės.

„Pastaruoju metu ji buvo labai nepatenkinta savo sutuoktiniu. Nužudytos mergaitės tėvai pastebėjo, kad ji buvo ypač sudirgusi, tačiau viską nurašydavo auklės nuovargiu“, – pasakojo šaltinis teisėsaugos institucijose.

Pasak šaltinių, Nastios M. tėvų būklė šiuo metu labai sunki, su jais dirba psichologinės pagalbos specialistai.

DELFI primena, kad Maskvoje policija pirmadienį suėmė aukle dirbusią Uzbekistano pilietę, kuri, kaip įtariama, žiauriai nužudė savo prižiūrėtą mergaitę, pranešė pareigūnai.

Naujienų agentūra „Interfax“, cituodama šaltinius policijoje, informavo, kad pareigūnai prie metropoliteno stoties „Oktiabrskoje pole“ sulaikė moterį, kuri laikė rankoje nupjautą vaiko galvą ir grasino susisprogdinti.

Pranešime nurodoma, kad ta moteris yra 38 metų Giulčehra Bobokulova, kuri dirbo samdoma aukle. Pagal preliminarius duomenis, arešto metu moteris buvo apsvaigusi nuo narkotikų, nurodė vienas „Interfax“ šaltinis.

Pareigūnai įvykio vietoje ieško sprogmenų.

Anksčiau vienas Maskvos gelbėjimo tarnybų šaltinis „Interfax“ sakė, kad ugniagesiai, pirmadienio rytą iškviesti gesinti gaisro viename sostinės bute, rado ten 3–4 metų mergaitės lavoną nupjauta galva.

Tyrimų biuro atstovė Julija Ivanova patvirtino, kad suimta moteris dirbo aukle ir kad jai paskirta teismo psichiatrijos ekspertizė.

Pasak J.Ivanovos, ta moteris buvo palikta bute su mažamete jos tėvų, kurie išėjo su vyresniu vaiku. Manoma, kad tada įtariamoji dėl dar nenustatytų priežasčių nužudė savo globotinę, padegė butą ir pasišalino iš nusikaltimo vietos.