Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl Belgijos sostinėje surengtų išpuolių, tačiau daugėja manančiųjų, kad už atakų slepiasi IS.

„(Islamo) valstybė privers jus tūkstantį kartų pergalvoti savo veiksmus, prieš dar kartą nužudant musulmoną, ir žinokite, kad dabar musulmonai turi (Islamo) valstybę, kuri juos apgins“, – rašoma viename iš socialinių tinklų.

Išpuoliai Briuselio oro uoste ir metro stotyje įvykdyti praėjus kelioms dienoms po įtariamai teroro aktuose Paryžiuje 2015 m. lapkričio 13 d. dalyvavusio Salaho Abdeslamo sulaikymo.

Kurdų agentūra: ISIS prisiėmė atsakomybę

Teroristinė organizacija „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl antradienį Briuselyje nugriaudėjusių sprogimų. Remdamasi kurdų informacijos agentūra „Rudaw“ tai skelbia Belgijos leidinys „Nieuws Blad“.

Kiek anksčiau aukšto rango šaltinis iš Europos struktūrų, atsakingų už kovą su terorizmu, jau įtarė, kad šias atakas galėjo surengti „Islamo valstybė“.

Būtent tokį teroristų pranešimą skelbia su „Islamo valstybe“ susijusi naujienų agentūra „Amak“, pažymi Egipto žiniasklaida.

Savo pranešime teroristai nepateikia atakų detalių, bet grasina naujais išpuoliais Europoje, perduoda TASS.

Sunitiškojo islamo centras: teroro išpuoliai Briuselyje prieštarauja islamo mokymui

Tūkstantmetis sunitiškojo islamo centras Al Azharo universitetas antradienį pareiškė, kad išpuoliai Briuselyje „prieštarauja tolerantiškiems islamo mokymams“, ir paragino tarptautinę bendruomenę stoti prieš terorizmo „epidemiją“.

„Al Azharas griežtai smerkia šias teroro atakas. Šie siaubingi nusikaltimai prieštarauja tolerantiškiems islamo mokymams“, – sakoma Kaire įsikūrusio universiteto pareiškime.

„Jeigu tarptautinė bendruomenė nesusivienys prieš šią epidemiją, išklydėliai nesiliaus vykdę tuos siaubingus nusikaltimus prieš nekaltuosius“, – nurodoma jame.